Pego diu adéu a Fernando Alemany, “Mato”

Va ser alcalde de Pego durant dos legislatures, 1983-1991 i regidor de l’Ajuntament des de 1979. Ahir va ser soterrat al municipi amb la presència de l’actual batlle, Enrique Moll i dos exalcaldes, Just Piera i Carmelo Ortolà. Fernando Alemany deixava el seu testimoni a Ràdio Pego el 12 de febrer de 2011 en ‘Noticiari Infantil’. Allí va destacar que el més important de ser alcalde és “la satisfacció d’estar relacionat amb tot el poble” i el que més li va agradar del càrrec va estar “poder solucionar problemes”.
Pego va dir ahir diumenge adéu al seu alcalde durant 1983 a 1991, Fernando Alemany Ortolà, conegut pel malnom de la família, “Mato”. Fernando va nàixer a Pego el 2 de novembre de 1931, i ens va deixar el dissabte 25 d’octubre de 2014, després d’una llarga lluita contra el càncer que patia.

Els socialistes de Pego ens recorden en una nota de premsa que Fernando Alemany Ortolà es va afiliar al PSOE l’any 1977. Dins del PSPV-PSOE Pego era un dels més antics militants. Fou una persona rellevant al poble, tant pel seu negoci familiar (la destil•leria “ALBO” que fabricava absenta ‘La Loca’) com per ser un dels primers polítics del seu estimat poble, Pego.

Fernando Alemany es va involucrar activament en la política municipal en la legislatura 1979-1983, en la primera legislatura de la democràcia va ocupar el càrrec de primer tinent d’alcalde. El 1983 va guanyar les eleccions, convertint-se en alcalde del seu poble. Hi va estar en el càrrec durant dos legislatures, des de 1983 fins a 1991. A partir del 91 va deixar pas a una altra generació de socialistes.


Font:PSPV Pego


D’eixa època d’alcalde Fernando Alemany Ortolà, gràcies a l’entrevista que Ada Folqués i Judit Piera li van realitzar el dimarts 12 de febrer de 2011, a ‘Noticiari Infantil’ (Ràdio Pego) podem saber que el més important per a ell de ser alcalde va ser “la satisfacció d’estar relacionat amb tot el poble perquè a tot el poble hi ha coses de les que t’has de preocupar i, depèn de tu preocupar-te per elles”. Afirmava que va ser una experiència “agradable”.

El que més li va agradar a Fernando de ser alcalde va estar, a més de la possibilitat de conèixer a molta gent amb la que fins aleshores no havia parlat, la possibilitat de “poder solucionar un problema”, ja que explicava que “a l’ajuntament es presenten prou problemes […] i quan es pot trobar una solució […] tens una gran satisfacció”. Entre les coses que menys li van agradar, haver de lidiar amb la famosa “guerra de l’aigua”.


Saludant Carme Chacón al míting de les europees. 22 de maig de 2014


El PSPV-PSOE de Pego està convençut que “Fernando serà recordat pels seus veïns com una persona amable, alegre, i propera i que durant la seua tasca al cap davant del consistori va deixar nombroses obres per als seus ciutadans com el cine, la casa de cultura, el museu, l’actual casa consitorial, o la millora del CEAM”.


Fernando Alemany al míting de les europees. 22 de maig de 2014


Sobre estes qüestions també va parlar en l’entrevista que li van realitzar Ada i Judit a ‘Noticiari Infantil’. Fernando Alemany va expressar estar molt content de la nova seu de la ràdio perquè recordava que “el teatre, la casa de cultura, l’altre local de la ràdio no eren de Pego i les vam comprar nosaltres eixos anys i encara estic satisfet, de com està ara i de què funcione. I pense, quina bona idea que vam tindre de comprar-ho”.

Els socialistes pegolins/pegolines donen el seu condol a la família. Al que l’equip de Ràdio Pego s’afegix.

Descansa en pau, Fernando Alemany Ortolà.
1533 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!