L’Assemblea Oberta de Pego elabora un esborrany de règim intern per a l’antic institut

En paral•lel al cens que està elaborant l’equip de govern per a saber quantes associacions estan interessades a tenir un espai municipal a l’antic institut, l’Assemblea Oberta de Pego dóna un nou pas en la seua proposta per a la de gestió interna del futur centre. L’esborrany de règim intern el discutiran el proper divendres, 31 d’octubre, a la creu del Passeig Cervantes.
El proper divendres, 31 d’octubre, finalitza el termini perquè les associacions interessades en un local municipal entreguen la seua sol•licitud, per registre d’entrada, a l’Ajuntament de Pego i, a partir d’ací el consistori puga elaborar una espècie de cens i un llistat de necessitats de les diferents associacions de Pego.

Paral•lelament, l’Assemblea Oberta Pego, que des dels seus inicis ha tingut entre els seus principals objectius que el municipi recupere l’antic institut de Pego per a ús del poble, ha donat hui un nou pas endavant en l’elaboració d’una proposta de funcionament intern del futur centre que han vingut a denominar ‘Nou Projecte Institut’. Han publicat al seu perfil facebook «el primer esborrany de règim intern» que va elaborar divendres passat la comissió encarregada de donar-li forma.

Este primer esborrany, que serà repassat i discutit divendres 31 d’octubre a partir de les 20h., a la creu del passeig Cervantes, i que estarà obert a canvis, concep el Nou Projecte Institut com «un espai veïnal autogestionat en forma de democràcia interna» i entenen que el model hauria de ser «un espai de propietat municipal, cedit al veïnat de Pego» amb l’objectiu de què es convertisca en «un espai de comunicació, de dinamització de les diferents demandes socials i desenvolupament i/o reactivació de xarxes de cooperació».

L’esborrany de gestió de l’antic institut proposa que «l’òrgan sobirà de la gestió del Nou Projecte Institut [siga] l’Assemblea General, que decidirà els criteris de convivència i utilització de l’espai». Així mateix, definixen que «l’autogestió, la col•laboració en les activitats generals, en el manteniment, i en el bon funcionament general del projecte són els compromisos essencials per a totes les persones i col•lectius que formen part del Nou Projecte Institut».

El document que anomena diverses vegades l’autogestió, també la definix perquè no hi haja dubtes. Especifica que «entenem per autogestió el fet que tots els processos (presa de decisions, participació, informació, etc.) són decidits de forma autònoma per part de l’Assemblea General, les comissions o els grups de treball, sense determinacions externes».

L’esborrany també aborda el finançament del centre. Aposta l’Assemblea Oberta de Pego per l’autofinançament de l’antic institut i enumera diversos criteris rectors.

El document està dividit en quatre apartats: 1) definició; 2) organització interna; 3) activitats i gestió dels espais i 4) model de finançament i gestió econòmica. En els diferents apartats hi ha subdivisions.

Este esborrany de règim intern, elaborat per la comissió de treball de l’Institut, serà presentat divendres, a les 20h., a la resta de l’Assemblea Oberta per ser revisat i, si escau, aprovat.
938 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!