‘Mort de dama’, millor obra en el certamen de teatre ‘Vila d’Oliva’

L’obra de la companyia pegolina Butaca Teatre també va estar nominada a ‘Millor direcció’, ‘Millor intèrpret femenina’ i ‘Millor escenografia’. El director ressalta els comentaris positius del públic, a més del reconeixement del jurat.
‘Mort de dama’ es va presentar a Pego el 23 de novembre de 2013, és l’última producció teatral de la companyia pegolina Butaca Teatre. Es tracta d’un clàssic de la literatura catalana escrit el 1931 pel mallorquí Llorenç Villalonga. L’obra funciona com una sàtira esplèndida de la societat burgesa mallorquina i repassa la història, la cultura i la societat de l’illa, mentre retrata amb una cruesa despietada l’Escola Mallorquina. Esta obra va ser guardonada amb el premi a Millor obra en el II Certamen de teatre d’Oliva. El seu director, César Monzonís, reconeixia que el grup està molt content i satisfet “pel premi […] i perquè el públic va transmetre que l’obra va estar molt bé”.
‘Mort de dama’, de Butaca Teatre, també va ser nominada a ‘millor direcció’, ‘millor actriu’ i ‘millor escenografia’. La presidenta de Butaca Teatre, Xaro Cardona expressava que este premi “significa el reconeixement de moltes hores de treball i no sols de treball, de convivència, de nervis, de passar-ho bé, de discutir, de tot i és una cosa molt bonica. Reconeixement d’una feina més o menys ben feta, però a gust”.
L’interpretació de Xaro Cardona en el paper principal de la dama mallorquina va ser nominat a ‘millor actriu’. Li preguntàvem que suposa per ella que se li reconega la feina feta. L’actriu contestava que “se sent arropada, estimada pels companys, pel director” i assegurava que “també és sort. Trobar en la vida un paper que pots fer per edat, per caràcter i és sort pillar eixe personatge en eixe moment”.
La Butaca Teatre va nàixer a partir de la feina de l’escola de teatre de Pego que enguany celebra el seu desè aniversari. Va ser el primer grup teatral que es constituïa a Pego i César Monzonís avançava que Butaca Teatre, amb 7 anys de vida, està preparada per a embarcar-se en un nou projecte, després de l’última representació que es farà a Pego de ‘Mort de dama’. Confirmava este extrem la presidenta de Butaca Teatre, “estem mirant” i afirmava que “nosaltres sempre tenim projectes, quan s’acaba un ve un altre”.

“La Butaca Teatre és una experiència meravellosa […] sobretot pel companyerisme que es crea”, concloïa Cardona.
914 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!