Pego celebrarà el Dia Mundial de la Bicicleta inaugurant una nova ruta per la marjal

Dissabte, 21 de setembre, s’inaugurarà la senyalització de dita ruta amb la presència dels màxims representants polítics. Serà a les 11.30 des del Blau del Calapatar. Diumenge 22 es durà a terme la inauguració de la ruta amb bicicleta, partint a les 10 del matí des de la Tourist Info pel carril bici de la carretera d’El Verger. Per a participar en esta activitat es necessita inscripció prèvia a l’oficina de turisme.
Coincidint en la setmana de la mobilitat i de la bicicleta, Pego comptarà, a partir del 21 de setembre, amb una nova ruta senyalitzada que enllace el carril bici amb el parc natural de la marjal, evitant al màxim els trams per carretera.
Dissabte que ve, 21 de setembre, l’alcalde del municipi, Enrique Moll, la regidora de turisme, Pepa Sendra i el director-conservador del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, Carlos Linares, es desplaçaran fins al Blau del Calapatar per a inaugurar la senyalització de la ruta en bicicleta que recorre l’espai protegit. L’acte tindrà lloc a les 11.30 hores i inclourà un xicotet recorregut a peu per a conéixer la zona.

Els senyals -en format fletxa i balisa- i la pintura, els ha comprat l’Ajuntament de Pego. La brigada del parc s’ha encarregat de la retolació i col·locació dels mateixos sobre en el terreny.

Amb esta nova senyalització dins de la marjal s’aconseguix enllaçar el carril bici que passa pel límit sud del parc, amb la via senyalitzada per a bicicletes que arriba fins a la Font Salada o Ullal del Burro, al nord, al terme municipal d’Oliva, per a així obtindre una via contínua des de Dénia (Alacant) a Gandia (València), que poden aprofitar els visitants i ciclistes, sense tocar pràcticament les carreteres principals. Este itinerari recorre els camps d’arròs, el riu Racons (al sud) i el riu Bullent (al nord), i aprofita l’existència d’una via pecuària que travessa el parc natural de sud a nord.

Esta nova via ciclista s’ha creat per a ús i gaudi d’un públic interessat en la naturalesa, que busca nous coneixements fora de l’ambient habitual i sense un altre objecte que el del plaer, alhora que valora el patrimoni natural i cultural que observa.

A més, l’itinerari proposat transcorre pels camps d’arròs, un paisatge que va canviant d’aspecte a mesura que passa cada estació de l’any, per la qual cosa en cada període els visitants podran observar les diferents etapes del cultiu de l’arròs i els treballs que això implica, per exemple, este mes de setembre coincidix amb la sega.

L’endemà, diumenge 22, es realitzarà la ruta inaugural amb bicicleta. S’oferix gratuïtament a totes aquelles persones que tinguen interés a conéixer la marjal d’una forma lúdica i esportiva. El recorregut serà guiat per l’empresa ‘Viviendo Experiencias’. També està la possibilitat de llogar la bicicleta o contractar un picnic.

Així mateix, com a novetat, el mateix diumenge l’Associació EcoBurroPark ha organitzat passejos en burro per la zona de la Muntanyeta Verda, a un preu de 10€. Es realitzaran dos torns, un de demà, a les 11h, i un altre a les 17h. Amb una duració d’1 hora, els xiquets acompanyats dels seus pares, disfrutaran d’este paratge d’una forma diferent.

Les persones interessades en estes activitats s’han d’inscriure prèviament en l’oficina de turisme de Pego.
DESCRIPCIÓ DE LA RUTA:
La ruta és circular i consta de 15 km.
Apta per a anar caminant, amb bicicleta i a cavall o burro.
És de dificultat baixa pel que és ideal per a fer-la amb xiquets.
L’eixida és des del carril bici que recorre paral·lel a la CV-700 des de Pego al Verger, a l’altura del quilòmetre 62. Junt amb una casa de pedra comença el camí de terra, situat a l’altra banda de la carretera. Amb tan sols 150 metres s’arriba al riu Racons, que hem de vorejar per l’esquerra fins a trobar un xicotet pont i continuar per la dreta fins al desviació. En direcció nord passarem pels camps d’arròs fins a l’encreuament amb la carretera CV-678, que haurem d’agafar a la dreta durant 200 metres, fins de nou entrar pel camí a l’esquerra. Passarem per l’ullal del Bullent i ens desviarem a l’esquerra fins a arribar a la Muntanyeta Verda, que vorejarem i veurem el riu Bullent a la nostra esquerra. Passant el Blau del Calapatar girarem a l’esquerra, passarem el desviació cap a la Font Salada o ullal del Burro, per a prendre un altre camí tot recte fins a la CV-678 de nou, que travessarem uns 150 metres per a tornar al camí de terra direcció sud. De nou ens trobarem amb el riu Racons, creuarem el pont i de nou al nostre punt de partida pel carril bici.
610 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!