Oliva i Pego refermen la seua intenció de col·laborar entre ambdues poblacions

En el marc de la visita que feia David González a l’Ajuntament de Pego, tornant la visita del batle pegolí al consistori veí. Entre les intencions futures entre els dos alcaldes està la coordinació entre les Policies Locals per a unir esforços front als robatoris al camp. Posar en valor el Carritxar. Unir posicions respecte al Parc Natural de la Marjal o facilitar la informació del PGOU a la població pegolina que viu o estiua al terme d’Oliva quan este estiga en exposició al públic.
El passat mes d’agost l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, visitava la veïna localitat d’Oliva convidat pel seu batle, David González amb la intenció de tractar assumptes que afectaren les dos poblacions. Dilluns passat, l’alcalde d’Oliva tornava la visita. David González i Carmelo Ortolà es reunien a l’Ajuntament de Pego per tractar diverses qüestions que milloren i reforcen la col·laboració entre dos pobles que compartixen fronteres.




Entre els temes tractats, la coordinació de les Policies Locals. David González revelava que és un tema que fa setmanes els dos alcaldes parlen telefònicament amb la finalitat “d’unir esforços per tal d’acabar amb els robatoris de taronja i també d’altres materials com és el ferro”. Tots dos ajuntaments han demanat suport a les forces de seguretat autonònica i estatal.

En esta segona reunió González i Ortolà han continuat tractant una qüestió que s’encetà en la primera visita a Oliva, “la possibilitat de posar en valor la zona del Carritxar”. Descrivia l’alcalde d’Oliva que “el Carritxar és un antic campament i una zona d’espai que està situada al terme municipal d’Oliva i que fita amb el de Pego” i l’ajuntament d’Oliva vol impulsar. Reconeixia la predisposició de l’alcalde de Pego “a facilitar l’accés rodat per qüestions d’emergència i perquè els ciutadans de Pego també puguen accedir a esta zona”.

L’alcalde d’Oliva va informar el seu homòleg pegolí que, després d’unes gestions amb Costes, s’ha arribat a una solució per evitar el taponament prolongat de la desembocadura del riu Racons a la mar. Una circumstància que no deixa repetir-se després de cada temporal marítim i que provoca problemes a Oliva i també a Pego. David González anunciava que “des de la demarcació de Costes de València se’ns lliurarà una autorització anual que especifique com hem d’actuar cada vegada que el riu, per qüestions de temporal es tape o el que és la desembocadura vire en excés causant problemes d’erosió a les dunes”. Agraïa l’alcalde d’Oliva l’ajuda que des de l’Ajuntament de Pego es dóna en les actuacions que tenen lloc allí.




Un altre dels espais compartits és el Parc Natural de la Marjal. Sobre el mateix, els alcaldes de Pego i Oliva van compartir la visió de “com de malament s’han fet les coses pel que fa a l’eliminació del personal del parc […], sense cap tipus de comunicació formal als ajuntaments”, criticava González. Considerava el batlle d’Oliva que ,amb esta circumstància, la Conselleria deixa “en una situació totalment d’abandó” el parc. I anunciava que l’Ajuntament d’Oliva s’unix a la queixa que va remetre la corporació pegolina a VAERSA i a la Conselleria per transmetre-li el seu malestar per no haver estat informats de l’acomiadament dels tècnics del Parc Natural. També es demana més personal per atendre l’espai protegit.

Per la seua part, l’alcalde de Pego va transmetre al seu homòleg oliver la preocupació de bona part de la població pegolina que té propietats al mar, en terme municipal d’Oliva, respecte al seu futur tenint en compte que el PGOU d’Oliva està en procés de revisió. Carmelo Ortolà proposava la possibilitat que, quan s’expose al públic en la seua versió definitiva, “per a evitar desplaçaments” el PGOU es puga “exposar, durant un temps, a l’Ajuntament de Pego” i es brindava també a recollir al·legacions al respecte, si es convenia per part dels dos consistoris.




L’alcalde de Pego també va explicar en quin moment es troba la recerca d’informació al voltant del recorregut del Riu Revolta. Actualment s’està consultant a l’Institut Cartogràfic Nacional. La finalitat és subsanar una deficiència en les cartografies dels dos municipis que no plasme documentalment una lleugera desviació del riu.

Avançaven els dos alcaldes, David González i Carmelo Ortolà, que esta no serà l’última reunió entre els dos batles. Transmitien així el seu ànim d’estretar i intensificar, encara més, el grau de col·laboració entre Oliva i Pego.
1161 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!