Atur Actiu Pego demana la col·laboració de la gent ocupada

En la seua primera assemblea pública al municipi. Recorden que qualsevol persona es pot quedar, en qualsevol moment, a l’atur. Entre d’altres qüestions es va plantejar la possibilitat que les administracions ajuden a formar les persones aturades per reconvertir-les. A la presentació d’Atur Actiu Pego van acudir els col·lectius ‘Aturats i precaris de Pedreguer’ i ‘Moviment 15 M Safor- Valldigna’.
El passat dissabte es va presentar a Pego el col·lectiu ‘Atur Actiu Pego’. Ho va fer a la Cambra Agrària amb el suport d’altres col·lectius consolidats, ‘Aturats i precaris de Pedreguer’ i ‘Moviment 15-M Safor-Valldigna’. Són grups de persones, la majoria d’elles sense feina, que s’han organitzat per a crear alternatives laborals que els permeten eixir de l’atur i de la precarietat que eixa situació acaba provocant.

Des del Moviment 15-M Safor-Valldigna, un representant llegia una carta de reflexió que expressava que “ningú vol pertànyer al col·lectiu d’aturats”. Així mateix, definia la gent que està en grups com ‘Atur Actiu Pego’, com a “cercadors actius d’ocupació”. La consigna, assegurava, “ha de ser la d’estar en funcionament”.

Esta reflexió marca que, el següent pas per a un grup com ‘Atur Actiu Pego’ és analitzar la competència de cadascun dels seus membres. Pensar en què es competent cadascú i fer-ho anant més enllà de la professió que s’haja exercit o dels estudis que s’hagen realitzat. Posar-les en comú per veure les competències en global de les que disposa el grup per a poder tenir una base, a partir de la qual, poder crear projectes laborals.
Des del col·lectiu d’Aturats i Precaris de Pedreguer s’aclaria que formar part d’este tipus de grups no significa trobar una feina immediatament. De fet, a Pedreguer es va fer una pluja d’idees i les idees que han vist més factible les han intentat tirar endavant. “El que intentem és crear una alternativa al que ja hi ha” i és que afirmava un dels components d’Aturats i Precaris de Pedreguer és que no volen fer les funcions del CREAMA o de l’INEM, sinó cobrir buits que fan falta per crear ocupació. A més, explicaven que el col·lectiu vol que, qui trobe feina, no es desvincule de l’assemblea, sinó que ajude a crear altres ocupacions.

En l’assemblea es van proposar diversos projectes així com, recuperar terres abandonades per a cultivar-les, crear una cooperativa de serveis, obrir un mercat artesanal, reobrir el rastell a Pego i promoure una moneda local, entre altres coses.

A l’assemblea va estar present l’alcalde de Pego, junt al regidor d’Agricultura. Carmelo Ortolà va apuntar a què també s’hauria de parlar amb les associacions de comerciants per veure que és el que necessiten i si es poden nodrir de les propostes que naisquen de l’assemblea.

Abans de clausurar l’assemblea es va proposar als assistents crear una associació per a unir-se i treballar en els projectes que s’han plantejat i en altres. Queda així oberta la possibilitat de tot aquella persona que vullga unir-se a esta associació que es constituirà en els pròxims dies.
832 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!