Medi Ambient recupera l’observatori d’aus del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva

Este equipament inclou una passarel•la de fusta de 300 metres que discorre sobre una zona inundada de l’aiguamoll, una torre d’observació que s’eleva sobre el canyissar, i una caseta de fusta amb troneres per a l’observació de fauna.
Dissabte passat la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ens explicava, en una nota de premsa, que ha recuperat l’observatori d’avifauna aquàtica del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva.

Este equipament inclou una passarel•la de fusta de 300 metres que discorre sobre una zona inundada de la reserva, una torre d’observació que s’eleva sobre el canyissar, i una caseta de fusta amb troneres per a l’observació de fauna que donen a una llacuna, ací denominada “lluent”.



Foto: Pego i Les Valls


Des què va ser inaugurat l’observatori, la vegetació palustre havia anat conquistant a poc a poc la major part de la làmina d’aigua, fins a tal punt, que últimament la zona de visibilitat de la caseta s’havia reduït considerablement.

Per a recuperar la funcionalitat de l’observatori, el personal de la brigada ha segat la vegetació de canyís, enees i joncs, que havien crescut enfront de la caseta, de manera que ja permet una perspectiva àmplia i aclarida de la llacuna.

L’equipament oferix l’aproximació a una zona de la Marjal accessible i senzilla. Durant el recorregut per la passarel•la es descobrix la vegetació típica de l’aiguamoll, amb la fauna associada d’invertebrats que acompanya este hàbitat, la gran varietat de libèl•lules, palometes, dípters o aranyes.

A primeres hores del matí o últimes de la vesprada, és possible divisar i sentir una gran varietat d’aus que recorren el canyissar: mosquiteres, buscarles o xitxarres volen entre les canyes buscant el seu aliment. Des de l’alt de la torre la perspectiva s’amplia i no és difícil observar el vol tranquil de les arpelles de marjal, o les constants anades i vingudes de diferents espècies d’ànecs i agrons. En determinades èpoques de l’any es poden veure canasteres o fumarells cariblancs sobrevolant la marjal. Finalment, a l’arribar a la caseta d’observació, es poden contemplar per les finestres, les aus que aprofiten l’aigua per a alimentar-se o refugiar-se com a ganilletes, fotges, ànecs, agrons o limícoles.

L’equipament està obert tots els dies de l’any a qualsevol persona que vullga conèixer el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, és accessible a cadires de rodes (excepte la torre d’observació), i es recomana anar equipat amb prismàtics per a l’observació d’aus i loció anti mosquits.

Així mateix es recorda que les millors hores per a poder gaudir de la fauna són les primeres del matí o últimes de la vesprada. També és important comportar-se i vestir de manera discreta per a tractar de no espantar els animals.

Esta infraestructura se situa en la part sud, junt al canal del bovar, i s’accedix fàcilment pel camí que discorre paral•lel a l’autopista. Des de la carretera N-332 es pren la comarcal CV-678 cap a Pego, i a continuació el segon camí a l’esquerra, a 400 metres es troba l’aparcament junt amb la passarel•la que conduïx a l’observatori.
1216 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!