Pego se cita contra la violència de gènere

Dimarts, 25 de novembre, se celebra el dia mundial contra la violència de gènere i, un any més Cabal ha organitzat una concentració a la plaça del mercat per rebutjar-la. Enguany, però, Cabal eixirà, a les 19.30h., des del passeig Cervantes amb un gran llaç teixit amb diferents peces de llana aportades per diferents col•lectius del municipi.
El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En esta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir este dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que ha sobreviscut. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, estes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Dissabte passat el grup de Dones Cabal va continuar amb els actes programats enguany per dir no a la violència de gènere. Sota la pancarta que penja del balcó de l’Ajuntament de Pego contra la violència de gènere, un grup de joves i no tan joves van pintar -amb guixos de colors- diversos murals per dir no al maltractament de les dones. Més concretament es podia llegir: “violència masclista zero. No es fa mal a qui s’estima” i, entre mig d’estes dos frases, hi havia un gran llaç de colors vius que recolzava el missatge.Foto: Rebeca Toledo Banyuls


Per a demà, 25 de novembre, Cabal torna a organitzar la ja tradicional concentració contra la violència de gènere a la plaça del mercat. Enguany, amb novetat inclosa. Cabal partirà del passeig Cervantes a les 19.30h., amb un gran llaç elaborat amb diferents peces de llana aportades per diversos col•lectius i persones del municipi fins a la plaça del mercat. Ací, el llaç es penjarà a la façana de la residència Sant Joan de Déu i es procedirà a la lectura de diferents manifestos.
Demà pel matí, al pati de les 13h., a l’IES Enric Valor han organitzat diferents activitats que també giren al voltant de la lluita contra la violència de gènere. Una professora introduirà l’alumnat en el perquè del dia mundial de lluita per a l’eradicació de la violència masclista. Un alumne de 2 de Batxillerat llegirà un microrrelat al voltant de la violència de gènere. En acabar, es disposarà al pati de l’institut un gran llaç format amb peces de tela elaborades per cadascuna de les classes del centre educatiu en la que es podran llegir frases diverses contra la violència de gènere. En eixe moment es procedirà a realitzar un minut de silenci. A l’entrada de l’institut també es poden contemplar parells de sabates amb el nom de les víctimes de violència de gènere de 2014.
810 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!