Compromís per Pego s’absté en la votació de primàries del col•lectiu al Consell General

Esta abstenció ve determinada, segons indica el secretari local, perquè no s’està d’acord amb la presència de quotes diferents a les distintes províncies i perquè la normativa pel que fa a gènere és massa restrictiva per a pobles de menys de 20.000 habitants. La proposta, però, no es rebutja perquè el col•lectiu pegolí considera que «cal un reglament el més ràpid possible».

Divendres de vesprada Compromís per Pego tenia assemblea per a explicar la proposta de primàries de la coalició i per a establir el seu vot al Consell General que tenia lloc al dia següent a València i on, en principi, s’havia de ratificar el mecanisme de primàries, com explicava el secretari local de la formació pegolina, Àngel Oltra.




La proposta de primàries establix que estes són obertes. D’altra banda, també marca una sèrie de quotes. Àngel Oltra resumia que les reserves de pluralitat i de gènere eren: Castelló: al lloc 3; València: als llocs 3, 5 i 7 i Alacant: als llocs 2 i 4.

Explica el secretari de Compromís per Pego que les votacions de primàries «a Castelló i Alacant es plantegen dues votacions, una per al candidat a la presidència de la Generalitat, que serà d’àmbit nacional, i una per a ordenar la llista de la província, mentre que a València hi haurà tres; la de candidat a la presidència, la del número dos de la llista provincial, i una per a ordenar la llista a partir del número tres».

Oltra també comenta que «pel que fa al gènere no podrà haver-hi més de dues persones del mateix sexe seguides, a més en les llistes a Corts i als municipis de més de 100. 000 habitants els números 1 i 2 hauran de ser de sexe diferent».




L’assemblea de Compromís per Pego votava la proposta de primàries amb el resultat de 3 vots a favor, 2 vots en contra i 12 abstencions. Per tant, el col•lectiu de Pego decidia, per majoria, abstenir-se perquè «no s’està d’acord amb la presència de quotes diferents a les distintes províncies» i perquè «la normativa pel que fa a gènere és massa restrictiva per a pobles de menys de 20.000 habitants». No obstant, argumenta el col•lectiu pegolí que «no es rebutja [la proposta de primàries] perquè entenem que cal un reglament el més ràpid possible i en este s’ha eliminat la prelació».

Pel que fa al desenvolupament del Consell General de Compromís, des de dissabte a la nit la premsa es va ressò de les tensions viscudes durant el debat i la votació. A eixe Consell General, en representació de l’assemblea de Pego va assistir el pegolí Josep Nadal per a manifestar la posició de Compromís per Pego.

Ens remeten des de la formació pegolina que «el problema va sorgir perquè es va incloure, per a Castelló, una reserva de pluralitat als llocs 3 i 4 diferent de la que tenen tota la resta de ciutats de més de 100.000 habitants». Des de Castelló es va intentar canviar eixa diferència, però no es va aconseguir perquè l’esmena presentada no tenia el suport de les 2/3 parts del Consell. Això va provocar que el reglament de primàries no s’aprovara perquè, en esta ocasió tampoc es va obtenir una majoria de 2/3 afirmatius. El resultat de la votació va ser de 103 vots a favor, 33 en contra i 25 abstencions (una d’elles del col•lectiu de Pego).

El representant al Consell, Josep Nadal, declara que «l’assemblea local no sabia que la ponència necessitava 2/3 parts dels vots per tal de ser aprovada» i defensa que «es va mantenir el vot de l’assemblea en el Consell perquè no es pensava que hi haguera problemes per tirar avant i perquè tampoc van deixar fer explicació de vot a la gent». Després dels esdeveniments, Josep Nadal ha posat el seu càrrec al Consell General, a disposició de l’assemblea.

Assegura el secretari local de Compromís per Pego, després de les tensions viscudes al Consell General de Compromís, que tot i que «el futur no està molt clar, és d’esperar que ho solucionen des de les cúpules» i afirma Àngel Oltra que «mentre això passa, i aparega el que aparega a la premsa i passe el que passe a les cúpules dels diferents partits que formen Compromís, des de Pego continuarem treballant per a millorar el poble i el País Valencià des de la base».

D’altra banda, Compromís per Pego, divendres passat va acordar que durant un mes —fins el 19 de desembre— es poden «presentar candidatures per a les primàries locals». Compromís per Pego proposa realitzar dos votacions: per al cap de llista i per a ordenar els quatre primers llocs. La proposta va ser aprovada per 19 vots afirmatius.



935 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!