Lilit i Dionís estrena nou videoclip

En este cas el grup pegolí ha elegit posar imatge a la cançó RAO (Reforma Agrària Orgànica) que forma part del seu últim treball, ‘El temps dels pobles’. Al clip pren especial protagonisme el Camp i el bestiar. L’audiovisual transmet aspectes bàsics de l’essència de la banda com l’alegria de viure i l’acompanyament a la cultura pròpia. Però sobretot posa èmfasi en la proposta de lagricultura orgànica com a la possibilitat de restaurar el somni de les societats més humils.

DI5I_4lW4AAdbRh.jpg-largeTres mesos després de publicar el videoclip El Ball del Jaguar Lilit i Dionís demostra que l’estiu ha estat productiu i ha permès que la creativitat fluïsca. Així, amb l’inici de curs, Lilit i Dionís, torna a la càrrega amb la publicació del videoclip del senzill RAO (Reforma Agrària Orgànica), del seu últim disc El temps dels pobles (Mésdemil, 2016).

La gravació del vídeo ha tingut lloc a “l’Art de Viure”, a la Vall de Laguar, i de l’enregistrament i muntatge s’han tornat a encarregar els valencians Chernoville.

El clip comença de manera poètica amb un ase, de nom Manolet, pastant pausadament pel camp, mentre sonen de fons les paraules del Jairo Restrepo al voltant de la força de la música i els seus vincles amb l’esperança i la veu dels pobles.

Ressalten des de la formació de la Marina Alta que «Jairo Restrepo és el líder internacional de la proposta de l’agricultura orgànica, i ha gravat aquestes paraules expressament per al tema de Lilit i Dionís». De fet, desvelen que la tornada de R.A.O, “Amb aigua i merda, no hi ha conreu que es perda”, està literalment traduïda del seu lema: “Con agua y mierda no hay cosecha que se pierda”.

CapturaAtenent a la lletra, al videoclip pren especial protagonisme el camp, que és considerat pel grup «bressol de la cultura; amb els conreus (cirerers, oliveres, ametlers…)» típics del secà que conrea a la Vall de Laguar, on està enregistrat. També té una important presència «el bestiar (l’ase, les cabres, el galliner) en perfecta simbiosi amb l’adob orgànic i la suor mineral dels llauradors que fan possible l’agricultura amb arrelament, amor i eines de treball».

L’audiovisual transmet aspectes bàsics de l’essència de la banda com l’alegria de viure i l’acompanyament a la cultura pròpia. Però sobretot posa èmfasi en la proposta de l’agricultura orgànica com a la possibilitat de restaurar el somni de les societats més humils i sàvies per augmentar les quotes de sobirania alimentària i conquerir lla independència i la dignitat dels Pobles de la Terra.

 

2020 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!