L’alcalde de l’Aztúvia rebutja abaixar-se un sou que l’oposició titlla d’ «immoral»

El popular José Gerardo Server cobra 34.430 euros a l’any i disposa d’una targeta de crèdit a càrrec d’un poble de 665 habitants. Una assignació que l’oposició considera “del tot excessiva per a un Ajuntament com el de l’Atzúvia i Forna”.
En el passat plenari de l’Atzúvia el BNV, a l’oposició, va presentar una moció en la que sol•licitiva “la reducció del sou de l’alcalde, de 1.500 euros nets al mes, a 850 euros per la seua dedicació parcial”, ja que el grup de l’oposició considera aquesta assignació “del tot excessiva per a un Ajuntament com de l’Atzúvia i Forna”. No obstant, els quatre regidors de l’equip de govern, del PP, van votar en contra de la moció, el que significa que l’alcalde de l’Atzúvia, José Gerardo Server “continuarà sent un dels alcaldes més ben pagats de tota la comarca”, denuncien els nacionalistes, afegint que “el cost total anual de les retribucions de l’alcalde continuarà sent de 34.430’28 euros”.

José Gerardo Server governa un municipi de 665 veïns i veïnes i un Ajuntament que, fàcilment, pot passar-se quatre mesos sense celebrar un plenari. No obstant, Server considera adequat el seu sou en plena crisi, un sou 34.430 euros a l’any per la seua mitja jornada al front del govern local. Així mateix, considera adequat mantindre, per a ús personal, una targeta bancària a càrrec del Consistori i que els seus tres regidors perceben una paga mensual de 160 euros, hi haja plenari o no.

De res ha servit que l’oposició, a càrrec del Bloc, qualifique el seu comportament d’ «immoral i vergonyós». A l’executiu del PP no li ho pareix ni vol sentir parlar del retall de salaris, com va deixar clar en la sessió plenària que va celebrar la nit del dijous, ja que els quatre populars que governen l’Atzúvia van votar en contra de la moció que va presentar l’oposició per a reclamar a Server que reduisca el seu salari a 850 euros mensuals, una quantitat que els pareix més que suficient per a un polític de poble i que, a les vesprades, es dedica a l’activitat privada.

L’edil del Bloc, Maria Oltra, va recordar que “l’alcalde cobra més que el seu homòleg a Pego (11.200 habitants) i, proporcionalment, molt més que la mitjana d’alcaldes de la comarca”. Davant d’això, la formació nacionalista li vol deixar clar que “si vol viure de la política el que hauria de fer és anar-se” a un altre municipi més gran o donar el bot a la política provincial o autonòmica.

El pitjor d’este salari desorbitat és “que ni tan sols va acompanyat per resultats en la gestió”, com denuncia l’oposició municipal. De fet, en l’última sessió plenària tots els punts que es van tractar van arribar de propostes formalitzades pel Bloc. Van ser els nacionalistes els que van posar sobre la taula el problema “que tenen els veïns que pateixen una malaltia terminal ja que al municipi no arriba el servei d’hospitalització domiciliària de l’àrea de salut de la Marina Alta”.

Segons van denunciar els nacionalistes, “un malalt de càncer pot morir en el llit de casa sense haver rebut ni una sola visita mèdica des de la seua eixida de l’hospital, un fet que contrasta amb el que ocorre a Pego, a tan sols tres quilòmetres, on sí que hi ha atenció domiciliària”. Després de la petició del Bloc que reclamar el que consideren un dret bàsic, la Corporació va acordar iniciar tots els tràmits per a reclamar esta atenció mèdica.

Un altre acord que es va prendre en el plenari va ser emprendre totes les accions jurídiques i administratives per a acabar amb els abusos d’explotació en la pedrera de Pego, a escassos 300 metres del nucli urbà d’Atzúvia, que es veu sotmès a la contaminació i molèsties per les explosions. Segons les dades que es manegen, “l’activitat extractiva ha passat de 50.000 tones a entre 200.000 i 500.000 anuals i s’han construït noves instal•lacions, per la qual cosa precisa d’una autorització i d’una avaluació d’impacte ambiental de què manca”.

No obstant, els nacionalistes es van topar amb la inflexibilitat del PP en altres assumptes, com la ubicació de la futura piscina municipal, prevista en l’entorn del Castell de Forna i, curiosament, junt amb el bar del regidor d’Urbanisme, Antonio Casals. L’oposició va reclamar que s’abandonen els “interessos particulars” en pro del benefici comú, “es valore comprar un solar prop del nucli urbà per a construir la instal•lació esportiva en un lloc còmode per als usuaris i que evite riscos en els desplaçaments per als xiquets del poble”.
874 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!