L’Ajuntament de Pego tindrà en compte el grup de ball de mares primerenques dirigit per la comare de la localitat

Esta moció, presentada pel PP de Pego, va comptar amb els vots favorables d’esta formació i la de Volem Pego i amb l’abstenció de la resta de formacions polítiques de la corporació municipal, principalment perquè la demanda havia omès tots els canals previs per a aconseguir un espai o una professora de ball per al grup. No obstant, l’abstenció majoritària va permetre que, amb quatre vots favorables la moció tirar endavant.

Al ple ordinari de maig, el PP va presentar dos mocions, una perquè se celebre el Dia Internacional del Poble Gitano i l’altra perquè l’Ajuntament de Pego tinga en compte en la programació municipal de l’EPA 2018/2019 el grups de criança que gestiona la comare de la localitat, Carmen Segarra.

Esta moció que presentava el PP, venia acompanyada d’una carta dirigida al ple escrita per Carmen Segarra, qui exercix des de 2011 a la població. Esta explica que, «en el grup de criança que tenim al Centre de Salut de Pego, els dimarts de 17 a 19 hores, ha sorgit el desig i la il·lusió de poder compaginar l’estar en contacte íntim amb el bebé, a través d’una motxilla o un mocador portabebés, i el ball». Sobre este desig explica que ja hi ha iniciatives privades que el permeten realitzar, però estes, assegura «estan lluny i són cares». Alhora també explica que «l’única cosa que es necessita per a portar el projecte és una persona a qui li agrade la companyia dels bebés i dels pares primerencs» i detalla que «només es requerixen coreografies senzilles perquè l’objectiu és ballar, fer esport, compartir i gaudir amb els nostres bebés i amb els pares i mares en la mateixa situació».

Sobre esta base, el PP de Pego demanava al plenari municipal «que l’equip de govern que tinga en compte a aquest col·lectiu per a la pròxima programació d’activitats del curs 2018/2019». També que «s’estudie la possibilitat de mantindre converses amb elles a l’hora de participar en l’anteriorment citada programació».

«Em sembla molt interessant que la comare s’haja posat en contacte amb l’Ajuntament», expressava Irene Sendra, portaveu de Volem Pego. I avançava que anava a recolzar la moció.

Carmelo Ortolà, com a portaveu de Ciutadans de Pego Independents i també com a regidor de Sanitat, manifestava que, «amb tots els respectes per la comare, ha fet un flac favor a la iniciativa que pretén fer perquè ha mostrat una falta de respecte al seu coordinador directe, que és el coordinador del Centre de Salut i també a la coordinadora d’Infermeria i d’altra banda, també s’ha oblidat que l’Ajuntament de Pego té una regidoria de Sanitat». És per això que Ortolá qualificava la moció defensada per la portaveu popular Ana Ortolá de «política». Afegia que «li pareix molt bé la petició», però també recordava tots els estaments anteriorment citats i per tant «hi ha un defecte de forma important», el que portava a Ciutadans de Pego Independents a abstindre’s.

Compromís per Pego es posicionava del costat de Ciutadans de Pego Independents i és que consideraven que s’havia extralimitat en les seues funcions de comare. Anna Sastre, dubtava que la comare de Pego fora sabedora que «a l’Espai Veïnal Antic Institut hi ha una associació materno-infantil on hi ha moltes mares amb xiquets que tenen un espai, que fan una sèrie d’activitats, que fan una sèrie de xerrades dirigides a les mares i, a més a més estan en contacte amb el grup Nodrissa, un dels més importants de la Marina Alta». És per tot això que «des de Compromís no li vegem molt de sentit a esta moció».

Prenia la paraula del grup socialista Rebeca Bañuls, qui s’afegia a les crítiques versades per Ciutadans de Pego Independents i Compromís per Pego. Explicava que altres grups, com el que hi ha a l’Espai Veïnal sí que han demanat algunes coses a l’Ajuntament, però esta demanda és la primera notícia que té. Manifestava que, «si volen que s’incloga dins les activitats de l’Ajuntament, crec que el ple no és el lloc per fer-ho» i per això el partit socialista també anava a abstindre’s. Afegia Enrique Moll que «hi ha un protocol d’actuació i, el més normal és que, si esta persona veu unes mancances dins el servei que hi ha al centre de salut, que pertany a Marina Salut, el que ha de fer és elevar una queixa al seu coordinador i, si ningú li fa cas, al regidor de Sanitat perquè es pose en contacte amb el comissionat, una persona que pertany a la Generalitat i que ha de denunciar les mancances de les àrees sanitàries». I recordava l’alcalde que, caldria saber que el procediment normal seria «realitzar un registre d’entrada a l’Ajuntament de Pego».

Esta moció, presentada pel PP de Pego, va comptar amb els vots favorables d’esta formació i la de Volem Pego i amb l’abstenció de la resta de formacions polítiques de la corporació municipal, principalment perquè la demanda havia omès tots els canals previs per a aconseguir un espai o una professora de ball per al grup. No obstant, l’abstenció majoritària va permetre que, amb quatre vots favorables la moció tirara endavant.

 

1757 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!