L’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego s’ha sumat a la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants contra la sentència de la Manada

Amb esta vaga els i les estudiants manifesten el seu rotund rebuig contra una justícia que consideren «patriarcal i masclista». La mobilització també exigix «l’expulsió immediata de la judicatura dels jutges responsables d’esta sentència aberrant». Els i les estudiants amb la vaga hui convocada mostren «tota la seua solidaritat amb la víctima d’esta agressió horrible». En relació a esta qüestió, Dones Cabal també informava que se suma a la convocatòria estatal del 16 de maig que crida a concentrar-se, a Pego a les 20h a la plaça de l’Ajuntament, per a exigir que el pressupost dote amb 200 milions el Pacte d’Estat contra les violències masclistes com es va comprometre el Govern central.

La sentència feta pública pel tribunal de Pamplona sobre el judici als violadors de la Manada, va commocionar milions de dones, de joves i a una majoria d’homes amb consciència, com es va comprovar en les multitudinàries manifestacions que van recórrer tot l’Estat la mateixa vesprada en què esta es va fer pública. Des d’aleshores són diverses les mobilitzacions que s’han realitzat per a mostrar el rebuig contra una sentència que no considera violació el que va passar durant els Sanfermins de 2016.

Hui, hi havia convocada una vaga estudiantil per part del Sindicat d’Estudiants per a manifestar el rotund rebuig contra una justícia que consideren «patriarcal i masclista». Els i les alumnes de l’IES Enric Valor de Pego s’han sumat a esta convocatòria i ho han fet públic estant presents a la concentració per unes pensions dignes i garantides que ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament de Pego. Allí, sense haver-s’ho preparat, dos representants de les i els alumnes, han explicat que han decidit sumar-se a la vaga perquè «no trobem justa aquesta sentència» i és que consideren que el que va passar «no és abús, és violació» i que ha de quedar clar. A més, expressaven la necessitat de mostrar eixa indignació «perquè estes coses no es tornen a donar». També apuntaven les joves que «les dones volem caminar i seguir sent lliures i no tindre por».

Una futura mobilització que ha de veure també amb la protecció de les dones és la que convocada pel moviment feminista per a dimecres, 16 de maig, a la que Dones Cabal s’ha adherit. Eixe 16M es produiran concentracions a tot l’estat per a denunciar l’incompliment, en els Pressupostos Generals de l’Estat, del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Les organitzacions convocants protesten per l’incompliment en el Projecte pressupostari del Govern, enfront dels assassinats de més de 900 dones en els últims quinze anys, que han deixat 169 òrfens menors d’edat, i sembla que «no generen l’alarma social suficient perquè el PP complisca la seua promesa de mínims». Expliquen els al voltant de 300 col·lectius feministes convocants de la mobilització del 16M que «sense els 200 milions d’euros anuals promesos per la ministra d’Igualtat Dolors Monserrat, el 0,04% del Pressupost de l’Estat, no es pot complir amb el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere» perquè «eixos 200 milions, que, sent insuficients, servirien per a respondre a part de les 213 mesures del Pacte».

A més, recorden les associacions feministes que sense eixos 200 milions compromesos, les comunitats autònomes no poden comptar amb els 100 milions promesos per a prevenció educativa i sanitària i els 8.000 ajuntaments es queden sense els 20 milions acordats per a millorar l’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat.

i a La Vaga Feminista històrica este 8 de març, davant de la que el President Rajoy es va posar el llaç morat, i pregunten «a costa de quantes vides de dones, xiquetes i xiquets s’han fet propaganda i publicat falses promeses de millora el President i la Ministra “d’igualtat” Dolors Montserrat?»

Lamenten des dels col·lectius feministes que els Pressupostos Generals de l’Estat no contemplen una partida pressupostària per a desenvolupar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere quan, «després d’una mobilització feminista històrica este 8 de març, El Govern es va posar el llaç morat per a acabar finalment anunciant una reducció brutal de 120 milions. Pel que en el millor dels casos arribaríem 80 per a tot el territori espanyol».

També afirmen que «no és que no hi haja diners, és que les prioritats del Govern són altres, com augmentar el pressupost de Defensa en 819 milions (10,7% més que en 2017) o continuar finançant rescats de bancs i autopistes, no la dignitat de les vides del 51% de la població».

La convocatòria a Pego és dimecres, 16 de maig, a les 20h., a la plaça de l’Ajuntament.

 1577 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!