La Diputació d’Alacant rectifica i inclou Pego al Pla d’Obres Financerament Sostenibles

Compromís explica que Diputació s’ha vist forçada a incloure la remodelació de l’edifici Cervantes de Pego en biblioteca municipal, després de les queixes de Compromís per Pego i l’exigència del Grup Compromís a la Diputació. Ho ha fet després que dilluns la formació valencianista fera públic que anava a presentar un contenciós a la decisió d’excloure Pego d’este Pla.

Després que dilluns Compromís per Pego fera públic que plantaria batalla jurídica a la Diputació si esta no incloïa Pego al Pla d’Obres Financerament Sostenibles tal i com s’havia acordat prèviament, i de rebre el suport del Grup Compromís de la Diputació, el govern de la Diputació d’Alacant, del PP, s’ha vist forçat a incloure la proposta pegolina. L’amenaça de Compromís hagués suposat un nou recurs contenciós contra tot el pla provincial per haver inclòs les tres obres dels pobles governats pels vicepresidents de la Diputació «a dit», Busot, Mutxamel i la Nucia, deixant fora Pego que sí que en tenia dret per criteri objectiu.

«Sembla que les coses van arreglant-se, no pot ser que PP i PSOE continuen fent de les subvencions als pobles el seu pati, ací PP i PSOE havien acordat utilitzar Pego de moneda de canvi, incloent les subvencions a dit a vicepresidents de la Diputació o a pobles com Xixona de forma arbitrària i marginant a Pego. Pego que sí que tenia dret a entrar per haver estat exclòs recentment del Pla d’Obres»,
manifestava el portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra.

És per això que Oltra assegurava que «no podíem quedar-nos sense fer res i deixar que el nostre poble pagara més de 300.000€ del que ens tocaria, per una obra a la qual té dret» i culpava el govern municipal de deixadesa, acusant-lo de què «no està al dia de les coses i el PP i el PSOE de la Diputació volen continuar mantenint el pessebre».

L’acord assolit fa escassos dos mesos a la Diputació significava la inclusió en el Pla d’Obres Financerament Sostenibles de tots aquells projectes que varen quedar fora del Pla d’obres i Serveis l’any passat, cosa que va ocórrer amb Pego.

En paraules de Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació «el cas de Pego és sagnant perquè havien passat per davant d’ell pobles que no compleixen els requisits, sols per un pacte per a repartir-se el pastís. Li hem comunicat al govern del PP que la inclusió de Pego no és una concessió és de justícia, i que no votarem a favor si no es retornen la totalitat d’ajudes a dit i es retornen a la partida que es reparteix democràticament per població als 33 municipis de la comarca».

 

1646 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!