Dissabte a Pego es parla de ‘Els drets sanitaris: el testament vital’

El passat 2 de maig es va aprovar, en la Comissió de Sanitat de les Corts, el projecte de llei de mort digna, el pas previ perquè la norma arribe al ple de les Corts. L’objectiu d’esta llei és regular el dret de les persones amb una malaltia terminal, garantir la seua dignitat i l’autonomia per a donar a conèixer els seus desitjos i valors en els últims moments de vida mitjançant el testament de les últimes voluntats. Sobre estes qüestions es parlarà dissabte, 12 de maig, a les 11h., a la Casa de Cultura de Pego.

El passat 2 de maig els vots a favor del PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans, van permetre aprovar el projecte de llei de drets i garanties de la dignitat de la persona en el procés d’atenció al final de la seua vida, més conegut com a llei de mort digna, en la Comissió de Sanitat, el pas previ perquè la norma arribe al ple de les Corts. El Partit Popular es va abstindre en esta votació per considerar que el projecte de llei respon a interessos ideològics i es va tramitar amb molta urgència.

L’objectiu de la Llei de mort digna és regular el dret de les persones amb una malaltia terminal, garantir la seua dignitat i l’autonomia per a donar a conèixer els seus desitjos i valors en els últims moments de la seua vida mitjançant el testament de les últimes voluntats. D’esta manera, es permet a la persona malalta terminal rebutjar certs tractaments, poder triar el lloc on vol morir o la persona que vol que l’acompanye els últims moments de la seua vida, entre altres. Així mateix, la norma també arreplega els deures que ha de complir el personal de les institucions i centres sanitaris i socials, tant de titularitat pública com a privada, així com les asseguradores.

Sobre estes qüestions, es parlarà a Pego este dissabte, 12 de maig, quan l’Ajuntament ha organitzat una conferència titulada ‘Els drets sanitaris: el testament vital’ que serà presentada per Empar Alemany i que correrà a càrrec de Marisa Velasco, coordinadora de l’associació Dret a morir dignament d’Alacant.

L’associació Dret a morir dignament té com a finalitat «Promoure el dret de tota persona a disposar amb llibertat del seu cos i de la seua vida, i a triar lliure i legalment el moment i els mitjans per a finalitzar-la» i «defensar, de manera especial, el dret dels malalts terminals i irreversibles a morir sense patiments, si este és el seu desig exprés.

Per a l’associació Dret a morir dignament «la disponibilitat de la pròpia vida, la facultat per a decidir sobre el propi esdevindre i la seua finalització sense estar subjecta a opinions o directrius alienes a la seua voluntat és un bé innegociable reconegut com un valor suprem en la Constitució, comprés per tant dins del marc de les llibertats i drets democràtics. Esta posició, absolutament respectuosa amb la llibertat de cada individu, està protegida des de fa anys per una majoria de ciutadans, començant ara a arribar a algunes instàncies institucionals».

La cita és dissabte, a les 11 del matí, a la Casa de Cultura de Pego.

1253 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!