Naix ‘Ullals’, el butlletí informatiu trimestral sobre el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva

La unitat de gestió del PN La Marjal de Pego-Oliva ha editat el primer exemplar, en format digital d’este butlletí que pretén donar a conèixer millor la feina que es realitza al si de l’aiguamoll. La tria del nom té a veure amb l’aigua, ja que esta és «l’element bàsic del parc» i són els «nombrosos brolladors els responsables de donar vida i mantindre la Marjal».

La unitat de gestió del Parc Natural de la Marjal-Pego Oliva, edita el primer butlletí trimestral sobre el parc. El seu títol ésUllals“, i en ell es podrà conèixer millor la feina que es realitza a la Marjal i altres coses curioses de l’aiguamoll.

El títol triat per a donar nom a esta nova publicació digital ha tingut en compte que «l‘element bàsic del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva és l’aigua, la seua abundància i qualitat és poc comuna al nostre entorn, l’aigua és l’essència sobre la qual es basteix el seu ecosistema. Per aquesta raó hem volgut batejar el butlletí amb el nom ULLALS, ja que aquests nombrosos brolladors són els responsables de donar vida i mantindre la Marjal», explica l’editorial del primer butlletí informatiu del PN de La Marjal de Pego-Oliva.

«L’objectiu del butlletí ULLALS és apropar el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva a totes aquelles persones interessades en conèixer una mica més este paratge complex i alhora apassionant», es declara a l’editorial del butlletí. I per què? Si, com la mateixa publicació informa, «pel Parc han passat molts visitants, molts grups d’escolars, observadors d’aus i excursionistes diversos, a més a més, la nostra pàgina web va rebre 6.952 visites l’any 2017». Perquè, tot i això, des de la unitat de gestió del parc natural consideren que «la Marjal és encara una gran desconeguda, fins i tot per als habitants de la Marina Alta i la Safor». Per això confien aconseguir «pal·liar en part aquest desconeixement».

A través de les pàgines d’Ullals l’equip humà del Parc informarà d’aquelles actuacions que es fan a la Marjal, tant pel que fa a la conservació com a la divulgació; publicitaran les activitats previstes que periòdicament realitzen per al públic en general i deixaran un espai per a aquelles persones que vulguen compartir els seus coneixements sobre la Marjal. I és que deixen la porta oberta perquè, en els pròxims butlletins, associacions, persones o institucions col·laboren aportant allò que consideren que és interessant en relació amb el Parc Natural de la Marjal.

En este primer exemplar d’Ullals es pot llegir sobre els distints projectes de recuperació que s’estan duent a terme: el de l’hàbitat de la Xitxarra d’Aigua, el de l’Àguila pescadora o l’eliminació de plantes i espècies animals exòtiques, en este cas es pot llegir sobre l’actuació que s’ha dut a terme contra les mimoses.

En l’apartat d’educació i interpretació se’ns explica com s’està actuant per a repoblar el riu Racons i les activitats que es van fer per a celebrar el Dia de l’Aigua a la Marjal. També es parla dels equips de manteniment i conservació, especificant en els treballs de manteniment i conservació que fan possible un estat adequat de les zones d’ús públic i dels ecosistemes del parc. I altres qüestions d’interès com el projecte ‘Libera’ que ha dut a terme al riu Racons Pego Viu i altres notícies destacades. A més, el butlletí compta amb un apartat d’agenda.

S’hi destaca a l’editorial del primer exemplar d’Ullals que «l’altra característica del Parc és la diversitat d’usos que s’hi donen». I explica que «Potser no és massa sabut que vora un terç de la seua superfície són camps d’arròs, en aquesta zona, la qual passa bona part de l’any anegada, i en la zona d’especial protecció, es practica la cacera i la pesca. També hi ha agricultura convencional, ramaderia, activitats lúdiques, educatives i també d’investigació; aquesta diversitat d’usos requereix coordinació i una dosi de respecte per part de tots els usuaris», és per això que es deixa clar que es vol que «ULLALS siga un lloc d’encontre i un instrument per a contribuir en la seua harmonia».

 

1744 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!