L’Ajuntament de Pego s’adherix al IV Pla de Salut 2016/2020 de la Comunitat Valenciana

El IV Pla de Salut de la Generalitat Valenciana aborda els principals reptes que plantegen els canvis demogràfics i epidemiològics vinculats al progressiu envelliment de la població i predomini de les malalties cròniques i per a fer-ho aposta per una resposta multidimensional que implica una reorientació del sistema de salut. Ho fa entre altres maneres, reconeixent la necessitat d’actuar en l’àmbit poblacional fomentant la prevenció i l’apoderament de la ciutadania i dels pacients per mitjà d’intervencions que faciliten la participació i la incorporació d’actius en salut comunitaris. L’adhesió s’ha aprovat per unanimitat.

Hui s’ha celebrat a l’Ajuntament sessió plenària ordinària corresponent al mes de juny. Us podem avançar que la majoria de punts tractats s’han aprovat per unanimitat. Ha estat el cas de l’adhesió al IV Pla de Salut 2016/2020 de la Comunitat Valenciana. Un instrument estratègic de planificació i programació de les polítiques de salut que impulsa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i que pretén millorar el nivell de salut i reduir les desigualtats en salut en la nostra societat, amb actuacions concretes des de l’administració i comptant amb la participació de la ciutadania. Un

Explicava el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Pego, Carmelo Ortolà que este Pla de Salut «pretén involucrar els municipis en produir tota una sèrie de millores de cara al futur sanitari pel que fa a la qualitat assistencial per fomentar la salut». Tot això en un marc social que comporta «canvis en el que són els patrons de les malalties» que caminen cap a la «cronicitat». Així les coses, apuntava Ortolà, «tots eixos plans estan destinats a millorar eixes circumstàncies, a donar una millor qualitat de vida».

L’adhesió al Pla de Salut, descrivia el regidor de Sanitat, implica una «sèrie d’avantatges» com és «participar activament en els desplegaments territorials», «poder demanar subvencions per a estes finalitats». Ressaltava Carmelo Ortolà la «xarxa d’associacions i el servei assistencial» que «està demostrant que, dins dels seus problemes, tenen ganes de treballar» i per tant considerava «que tenim un teixit humà amb interessos en la matèria com per a, ara, des de l’ajuntament, poder treballar conjuntament a través de la Xarxa Salut que promou Salut Pública».

La resta de grups polítics ha considerat positiva l’adhesió i per això han votat a favor.

1318 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!