L’Ajuntament de Pego posa a disposició del poble un autobús gratuït per a acudir a la manifestació a favor del tren Gandia-Dénia

La cita és dissabte, 30 de gener, a les 5’30 de la vesprada a Dénia. Les persones que vulguen acudir poden passar per la finestra d’Informació del consistori per a apuntar-se. L’autobús eixirà a les 4’30 de la vesprada. D’altra banda, avui hi hagut una reunió urgent entre els alcaldes de la Marina Alta i el Conseller d’Infrastructures i Transports, Mario Flores per a conèixer la situació real del projecte de la línia Gandia-Dénia, després que saltaren les alarmes divendres passat a Fitur.
Parlem del tren Gandia-Dénia perquè des de divendres passat l’activitat al voltant de la desitjadíssima infrastructura ferroviària és frenètica. De fet, en aproximadament 48 hores la Xarxa d’Alcaldes ha celebrat dues reunions consecutives sobre la matèria per conèixer de primera mà quina és la situació real del projecte. El motiu de tot aquest enrenou ve motivat per les paraules de la Secretària General d’Infrastructures i Transport del Ministeri en una entrevista amb l’alcaldessa de Dénia, “ja que allí es parla de què el projecte de prolongació del tren fins a Dénia des de Gandia passant per Oliva, és un projecte que tardaria [en executar-se] entre 12 a 15 anys en dur-se a terme”, resumia l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, un dels assistents a eixes dues últimes reunions de la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta.

Aquesta previsió fa reaccionar els municipis afectats, directament i indirecta. I és que fent un poc de memòria històrica trobem que la Marina Alta va perdre la seua connexió ferroviària amb el nord fa, ni més ni menys, que 36 anys. Pràcticament des d’eixe mateix moment comencen les mobilitzacions perquè es reinstaure una línia ferroviària que unisca la Safor i la Marina Alta. Entre aquestes mobilitzacions es troba l’adhesió de cada plenari, com és el cas del de Pego, a la construcció del tren Gandia-Dénia. És per això que després de tants anys de reivindicacions la informació facilitada per la Secretària General d’Infrastructures i Transports del Ministeri és com una gerra d’aigua freda per a tothom.

La reunió que va tenir lloc dissabte passat entre la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta va ser merament informativa entre alcaldes. La reunió que ha tingut lloc aquest matí a Dénia, també ha estat informativa, però en aquest cas, la Xarxa d’Alcaldes s’han entrevistat amb el Conseller d’Infrastructures i Transports, Mario Flores. En la reunió Flores “ha informat sobre la feina avançada, des de fa temps, per la Conselleria respecte a eixa línia”. I és que el que preocupa és “com poden hui parlar-nos de terminis de 12 i 15 anys per a fer 31 quilòmetres de línia quan per exemple per a fer 390 Km d’AVE han tardat, entre projectes i inciar-se i tot, huit anys si és que s’acaba definitivament en 2010”, explicava Carmelo Ortolà que filava més prim concloent que “Tot això ens crea seriosos dubtes i motiva mobilitzacions com la que hi haurà dissabte i motiva una reivindicació de tota la comarca de la Marina Alta perquè el tren siga una realitat”.

Prèviament a la manifestació prevista per a dissabte, 30 de gener, a les 5’30 de la vesprada a Dénia. Manifestació que eixirà de Torrecremada per a continuar pel Carrer Patricio Ferrándiz, Diana i Via, per a acabar en el Museu del Joguet. Doncs prèviament a aquest acte reivindicatiu hi ha convocada una reunió entre un representant del Ministeri de Foment i els alcaldes de les localitats que tindrien estació, és a dir, Gandia, Oliva i Dénia, divendres de vesprada.

Per a assistir a la manifestació a favor del tren Gandia-Dénia, l’Ajuntament de Pego posa a disposició dels pegolins i pegolines un autobús gratuït que dissabte, a les 4’30 de la vesprada, eixirà des de la parada d’autobusos del Passeig de Michel. Totes aquelles persones interessades a assistir poden apuntar-se a la finestra d’Informació del consistori. Sobre la manifestació, l’alcalde de la localitat, aclaria que “no és una manifestació per a criticar a cap partit polític, sinó que el es reivindica és que tenim un problema i volem que ens el solucionen”.
639 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!