57’4 l/m2 registrats a Pego fins les 8’30 del matí

Segons les dades facilitades pel registre realitzat al Convent dels pares franciscans. D’altra banda, està activada la preemergència per nevades de fins a 10 centímetres a les tres províncies valencianes. A partir d’aquesta vesprada la cota se situa en els 600 m. Meteorologia preveu que es puguen acumular 80 litres per metre quadrat en 12 hores i el més possible és que es produisquen en comarques com la Marina Alta.

Les prediccions meteorològiques de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) han canviat d’un dia per a un altre cap a una situació en què les pluges i la neu tindran una presència més important. Els avisos de situació de risc s’ha elevat en un nivell, del groc al taronja. Per això, la Generalitat Valenciana va decretar ahir la preemergència per nevades en tota la Comunitat Valenciana, ja que per a la jornada actual i demà s’espera una acumulació de neu de fins a 10 centímetres en les tres províncies.

Per a hui Aemet situa la cota inicialment en els 1.000 metres, però anirà descendint al llarg del dia fins als 600 metres. De la mateixa manera, si ahir a penes es van registrar precipitacions per al dia de hui i la pròxima jornada es preveu que els pluviòmetres registren en 12 hores fins a 80 litres per metre quadrat en zones determinades. Serà el dimecres a la vesprada quan Aemet espera que les pluges i nevades comencen a remetre.

Respecte a les previsions per a hui, el cel estarà ennuvolat o molt ennuvolat amb precipitacions dèbils localment moderades, que a partir d’esta vesprada podran ser persistents en el litoral sud de València i nord d’Alacant, on es poden aconseguir els registres més elevats amb fins a 80 litres per metres quadrat en 12 hores. Les temperatures poden baixar lleugerament, encara que com assenyala l’Aemet amb diferències molt xicotetes, d’un o dos graus.

Pel que respecta a Pego Aemet preveu un 100% de provabilitat de precipitacions, així que el registre pluviomètric de segur que puja bastant en acabar les jornades de pluja previstes. Demà també està previst que tinguem un 100% de provabilitat de pluges. Dimecres, disminuairà el risc a un 70% i serà a partir de dijous quan el sol torne a brillar, si tot es desenvolupa conforme al que diuen les previsions.

Per a demà, a nivell general de País Valencià els cels seguiran molt ennuvolats amb pluges moderades i persistents. En alguns punts del litoral de València i Alacant les pluges tornaran a rondar els 80 litres per metre quadrat en el mateix temps assenyalat anteriorment. La cota de neu s’establix en 600 metres i les temperatures no canviaran. Les ratxes de vent poden arribar els 70 quilòmetres per hora en la zona de la costa.689 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!