L’Ajuntament de Pego aprova prendre possessió del primer mòdul de l’antic institut de Pego

Després de no rebre resposta de la Conselleria d’Educació sobre la titularitat del primer edifici de l’antic institut. Havent passat el termini de 15 dies concedits perquè contestaren a la sol•licitud remesa, el grup Ciutadans de Pego pujava a plenari una moció en la que proposa prendre possessió del primer edifici del vell institut, tot apunta, de propietat municipal.
El deteriorament de l’antic institut de Pego va temps que és present al plenari ordinari de Pego. Si el mes passat va estar Compromís qui va portar a la sessió una moció a favor de la seua ocupació. En este mes d’agost ha estat Ciutadans de Pego. La moció aportada proposa “un acord sobre la pressa de possessió i cessió de l’antic institut” exposant que fa “quasi quatre anys que s’inaugurà el nou institut quedant així l’antic institut, ubicat al passeig Cervante, inutilitzat”.




La moció continua explicant que “en reiterades vegades per part de l’Ajuntament de Pego ens hem posat en contacte amb la Conselleria d’Educació per a la cessió de l’edifici, aportant la documentació requerida, sense resposta alguna”:

“Durant tot aquest temps, els edificis es deterioren pel seu abandó, degradació i vandalisme i, quan més temps passe, més s’agreujarà el problema fins que el complex es quede totalment roïnós, generant-se més costos per a la seua rehabilitació.”

L’útima troballa de l’Ajuntament de Pego ha estat que, en el Registre de la Propietat de Pego el primer edifici, el més vell, consta a nom de l’Ajuntament, “tant el solar com l’edificació a diferència dels restants mòduls”. Este fet va provocar que se sol•licitara el passat 7 de juliol, al Servei d’Infraestructures i Gestió Patrimonial de la Conselleria d’Educació, “una entrevista urgent per agilitzar el procés”; “el lliurament urgent de la possessió de l’immoble registral”; “reiterar la sol•licitud de tramitació de l’expedient de mutació demial eterna a a resta d’infraestructures” i se li va donar al Servei d’Infraestructures i Gestió un termini de 15 dies per a què es manifestara sobre el descrit fins ara. També se li va requerir que aportara nous documents sobre la titularitat de l’edificació, si es considerava oportú.

Així, el plenari va acordar:

“1. Prendre possessió de l’immoble registral 12466 per part de l’Ajuntament de Pego, ja que segons la informació registral de que es diposa considerem que tenim ple domini de la mateixa.

2. Començar immediatament les tasques de les obres d’adequació i restauració utilitzant la partida pressupostària assignada al projecte perquè no es deteriore més i evitar possibles danys a tercers. A més, que Pego puga utilitzar, amb finalitats socioculturals, unes instal•lacions tan necessàries el més aviat possible”.

L’alcalde, Enrique Moll, explicava que mentrestant ha parlat en multitud de representants de la Conselleria d’Educació sense treure trellat, ja que “no tenen ni idea de l’expedient de l’institut” o volen fer-ho creure. Així que, “a la fi, hem de prendre una decisió” i esta és que “si no ens fan cas, ocupar-lo [l’institut vell]”.




Compromís creu que “el més lògic és començar les obres de rehabilitació, que no s’acabe l’any sense que la partida complisca la seua finalitat per a poder donar-li l’ús que es decidisca donar-li”.




El PSOE també manifestava el vot a favor perquè “després de 15 dies sense resposta per part de Conselleria, creiem que el primer i principal és que l’Ajuntament que prenga possessió de l’institut i després començar amb les obres”.




El PP, que havia demanat cinc minuts de recés per poder parlar sobre la qüestió. La resposta a la moció és que “sembla que ara hi haja pressa per solucionar el tema”. A més van reclamar que s’hauria d’haver fet una Comissió Informativa. Preguntava Maite Ferrándiz si “l’edifici és de ple domini de l’Ajuntament o no”. També va voler saber “si hi hagut un informe sobre les condicions en què està l’edifici per veure si és viable la inversió”.




L’alcalde de Pego contestava que “tota la informació apunta que tot és nostre, l’edifici inclòs”, tot i que apuntava que “el que no sabem si la Conselleria […] té algun tipus d’informació diferent a la que nosaltres tenim, però no ens han contestat”.

La moció era aprovada per 8 vots a favor, els de l’equip de govern (PSPV i CdP) i Compromís i 7 abstencions del PP.

789 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!