Pego Viu convoca una concentració en defensa de l’aigua

El col·lectiu de Defensa del Territori, Pego Viu, junt a altres associacions, han convocat una concentració el divendres 10 de maig, a les set de la vesprada, a la Plaça de l’ajuntament de Pego, per tal de defensar l’aigua dels pegolins i pegolines i els seus usos més sostenibles des del punt de vista mediambiental.

Amb aquesta iniciativa es pretén manifestar l’oposició als macroprojectes urbanístics, com el del camp de golf o el PAI de Penya Roja, que per a Pego Viu hipotecaran el territori». Front a això, els col·lectius que fan la convocatòria defensen l’aigua a la Marjal i el seu ús per part del arrossers i llauradors.

La convocatòria de la concentració es produeix en un moment en el qual l’aigua és assumpte prioritari pel context d’extrema sequera. Cal recordar que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer va decretar fa uns mesos ja la situació excepcional per sequera extraordinària a la Marina Alta i fa unes setmanes va anunciar la possibilitat de restriccions a la nostra comarca amb la posada en marxa en aquest mes de maig d’un Pla Especial contra la Sequera. Un pla en el qual s’insta a tindre especial cura amb la protecció de la Marjal Pego-Oliva per a garantir la conservació dels ecosistemes aquàtics. I les restriccions que en aquest document es contempla afectarien, principalment, al sector agricultor.

Pego Viu ha manifestat en reiterades ocasions la seua oposició als macroprojectes urbanístics amb l’aigua com a principal argument. I és que els ecologistes afirmen que en cap moment s’ha demostrat que a Pego hi haja aigua suficient per a cobrir la demanda que comportaria tindre un camp de golf i l’augment d’habitants amb la creació de nous habitatges prevista en el PAI Pego Golf i en el de Penya Roja. El president de l’associació, Néstor Portes ha detallat el marc d’aquesta convocatòria fixada per al dia 10, a les set de la vesprada, a la plaça de l’Ajuntament de Pego.
262 Visites
Hola!!