La Volta a Peu arriba a l’edició 40 recordant els seus orígens

La prova degana del Circuit a Peu, que organitza el Club d’Atletisme Dorsal 19 des de fa 44 anys, arriba a la seua 40 edició. Així, dissabte la Volta a Peu a Pego serà molt especial. El circuit del recorregut estarà decorat fent al·lusió a l’aniversari i el club organitzador comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, a través de la regidoria d’Esports, i d’altres clubs i associacions esportius que posaran el seu granet perquè tot isca a la perfecció.

Aquesta serà una edició carregada d’emotivitat, homenatges i actes per a recordar el recorregut dels seus inicis, al 1980. La que serà tota una festa de l’atletisme, començarà a partir de les quatre i mitja de la vesprada amb les carreres de les categories de xiquets i xiquetes, que podran participar a partir dels 4 anys. L’eixida a la prova dels adults està prevista per a les set de la vesprada. Tot serà al passeig Cervantes.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació a Pego de la XL Volta a Peu, en roda de premsa. Els encarregats han estat el regidor d’Esports, Raül Tamarit; el president de Dorsal 19, Vicent Sala; i el qui era president d’aquest club quan es va realitzar la primera edició de la Volta a Peu, que en aquell any, el 1980, segons ha dit, s’anomenava Marató Popular.

El regidor ha recordat els inicis i ha remarcat les diferències amb la Volta a Peu actual per assenyalar el seu creixement exponencial.

Des de Dorsal 19, Vicent Sala també ha parlat de l’evolució d’aquesta carrera i les novetats que hi haurà enguany, com la creació d’una nova categoria.

I el president encarregat d’organitzar la primera edició ha recordat aquells orígens de la carrera degana i una de les fundadores del Circuit a Peu.

En l’edició de 2023, la XXXIX Volta a Peu a Pego, Moha Rida (CA Dènia Corre) va ser el vencedor absolut, amb un temps de 33’22”. Va entrar per davant de Mark Tanner i Juanan Fernández. En dones María Isabel Ferrer (CA Llebeig Xàbia), va entrar la primera a meta amb un registre de 37’16”. Per davant d’Andrea Abad i Marta Pérez.

Pocs canvis en el traçat respecte al de 2023, de 9’5 quilòmetres, que tornarà a recórrer els primers pel nucli urbà, baixant i pujant pel carrer Sant Joan, passant per les ermites de Sant Miquel i Sant Josep, per a dirigir-se cap a les partides de Sant Antoni, Socarrades i Benixats, el camí de l’Assagador de Sagra, Pouets de Cotes i Ermita de Sant Antoni. Finalment, es tornarà cap al passeig Cervantes, on estarà situada tant la línia d’eixida i meta. Al llarg del recorregut no faltarà ambientació a càrrec de l’Agrupació Musical de Pego i La Clandestina de Pego, per amenitzar aquest assenyalat esdeveniment esportiu.
474 Visites
Hola!!