Pego crea una Comissió de Seguiment de l’Aigua per a millorar-ne la gestió

L’Ajuntament de Pego ha posat en marxa la Comissió de Seguiment de l’Aigua, un comité amb el qual marcar les pautes a seguir respecte a les qüestions hídriques del municipi i que està formada per l’alcalde, Enrique Moll, la regidora de Transició Ecològica, Laura Castellà, l’arquitecta municipal, Marina Pascual, la tècnica del departament, Anna Pont, la secretària del consistori, M.ª Rosario Sendra, i dos representants de l’empresa encarregada de la gestió de l’aigua en la localitat, Hidraqua.

A més de constituir la comissió, la primera reunió ha servit per a posar sobre la taula alguns punts importants per a millorar la gestió de l’aigua. Un d’ells serà conscienciar sobre l’ús d’este preuat bé amb la confecció d’una campanya a càrrec d’Hidraqua. “L’objectiu és que tots siguem més conscients que no podem malgastar ni una gota”, apunta Castellà.

Un altre dels punts tractats ha estat la posada en marxa, des de fa un mes, d’un estudi de consum d’aigua en les instal·lacions públiques, “es busca amb això millorar l’eficiència i reduir la despesa innecessària”, indica l’edil.
També es va acordar augmentar el contacte directe amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), “que tots dos estaments estiguem informats de tot el que concerneix a la gestió de l’aigua”. La comissió també va decidir que se sol·licite a la CHJ un millor control de les extraccions dels pous situats al terme municipal.

En clau local, es va decidir fer un estudi per a realitzar les millores pertinents de manteniment en la bomba d’extracció amb l’objectiu de garantir el seu correcte funcionament i “evitar que puga registrar-se un augment de consum innecessari”, matisa l’edil.

Una altra de les accions que emprendrà serà l’estudi per a garantir, també, el bon estat d’un segon pou d’extracció, “tindre’l en perfectes condicions per si en algun moment fallara el pou principal que s’usa actualment”, explica l’edil, qui a més remarca que ja s’està redactant el projecte per a poder accedir a una subvenció amb la qual finançar esta actuació.

Finalment, la comissió abordarà l’estudi econòmic, també en marxa, amb la intenció de revisar les tarifes de consum, “per a saber si estan o no actualitzades”. Tal com el seu mateix nom indica, el comité de seguiment celebrarà una reunió mensual per a “continuar millorant la gestió de l’aigua en el municipi”.
182 Visites
Hola!!