La Xarxa de Dones de la Marina Alta i Dones Cabal de Pego viatgen a Madrid en “el tren de la llibertat”

Serà la matinada de dissabte 1 de febrer en autobús. Un autobús i un minibús partiran de la Marina Alta per a unir-se a Les Comadres i Mujeres por la igualdad de Barredos, a Astúries i a moltes altres organitzacions estatals i internacionals que marxaran per a exigir que es mantinga vigent l’actual Llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs.
Les viatgeres i els viatges de la Marina Alta convocats per la Xarxa de Dones de la Marina Alta, i al que també s’ha unit Dones Cabal, estan a punt per a pujar al tren de la llibertat -en este cas autobús- per a arribar fins a Madrid a participar en la marxa per a exigir que es mantinga vigent l’actual Llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs. La Xarxa de Dones de la Marina Alta ha completat un autobús i, el més provable és que s’hi afegisca un minibús. Esta vesprada s’ha de concretar. Julia González, portaveu de la Xarxa de Dones de la Marina Alta explica que la idea del tren de la llibertat naix d’un grup de dones asturianes, una idea que ha tingut una enorme repercussió, tanta, que fins i tot hi acudiran delegacions d’Anglaterra, França i la pròpia Unió Europea.




La portaveu de la Xarxa de Dones de la Marina Alta assegura que la nova llei de l’avortament que presenta el ministre Gallardón “canvia completament l’actual i es torna més 30 anys enrere”, és per això que “exigim que es retire la Llei Gallardón i que es quede l’aprovada en 2010. Les dones no volen que es canvien la llei”, assegura González

La Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, l’aprovada en 2010, permet, com bé indica el títol de la Llei, la interrupció voluntària de l’embaràs dins de les primeres 14 setmanes de gestació sempre que la dona haja sigut informada de les prestacions existents d’ajuda a la maternitat i quan haja transcorregut un període del menys tres dies entre la petició i la intervenció. No cal que cap certificat mèdic acredite risc de salut per a la dona, com sí que ocorria amb la legislació anterior. Una llei de terminis similar a esta és la que existix en la majoria de països europeus, que oscil•la entre les 12 setmanes que preveuen les legislacions alemanya, italiana o francesa i les 24 de l’holandesa.

En la proposta del ministre Gallardón se suprimeix eixa actual llei de terminis i s’instaura una de supòsits. Es prioritzat els drets del fetus per damunt dels drets de la dona, de la mare a interrompre el seu embaràs dins d’un període inicial. El Ministre de Justícia, Alberto Gallardón, va resumir contundentment el punt fonamental de la llei: “no podem fer dependre la vida del ‘nascituru’ de la voluntat de la dona”. És a dir, l’avortament deixa de ser un dret. Segons advertència de l’OMS açò “provocarà més mortalitat materna” i que les dones que vullguen avortar ho facen il•legalment o hagen de tornar a costejar-se el viatge a l’estranger i l’avortament en clíniques privades.

Des de la Xarxa de Dones es creu que este canvi de llei es fa “per ideologia. No es té en compte ni els drets de les dones, ni el xiquet que no ha nascut. És la ideologia de la conferència episcopal i de l’església”.

Un dels articles més polèmics d’aquesta reforma de la llei de l’avortament ha de vore amb les malformacions. Abans, si el fetus patia malformacions greus es podia interrompre el seu desenvolupament fins a la setmana 22. Ara, inclús en cas de malformació incompatible amb la vida, la dona haurà de demostrar davant d’un psiquiatra l’existència de risc de dany psicològic “important i durador”. Si no aconseguira l’informe corresponent, haurà de parir un fill inviable o bé recórrer a l’avortament clandestí o estranger, lluny de la seua família. Ella sola no pot prendre decisions. Si no aconseguira l’informe corresponent, haurà de parir un fill inviable.

La Xarxa de Dones afirma que “hem de paralitzar la llei que es porposa per sentit comú”. Assegurava Julia González que “les dones que han d’avortar no van a deixar de fer-ho i volem que ho facen amb seguretat”. També defensava que els metges i infermeres han de fer el seu treball “com ha de ser”.

ACTIVITATS PREVISTES A MADRID
• Trobada de totes les delegacions a l’estació d’Atocha a les 12:00h de l’1 de febrer, on s’ha organitzat un Comitè de Benvinguda.
• Eixida de les delegacions des de l’estació d’Atocha acompanyades d’una batucada cap al Congrés dels Diputats, amb parada en el passeig del Prado davant del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.
• Al Congrés dels Diputats s’entregarà el document “Perquè jo decidisc”, dirigit al president del Govern, president del Congrés, ministra Ana Mato, ministre Alberto Ruiz Gallardón i distints grups parlamentaris.
• Després se celebrarà una Assemblea per la Llibertat, en un recinte a concretar i on es podrà descansar, menjar i intercanviar punts de vista personals i col•lectius.




820 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!