La Universitat de Geòrgia estudia la Marjal de Pego


La universitat nord-americana Geòrgia Tech, amb la col•laboració de la conselleria de Territori i Vivenda i la Universitat de València, imparteix un curs d’ecologia mediterrània en el parc natural de la marjal Pego-Oliva. El curs de la Geòrgia Tech University està dirigit a alumnes de biologia i es desenvolupa en diversos punts d’interès científic de la costa mediterrània espanyola, entre els que ha sigut triat l’aiguamoll pegolí.
El curs s’ha centrat en diversos projectes com la influència del camp d’arròs ecològic en l’alimentació de les aus aquàtiques del parc natural, les espècies de mol•luscos que alberga l’aiguamoll i les plagues que afecten els cultius d’arbres fruiters que rodegen el parc.

El director del curs és el professor Terry Svell, de la Geòrgia Tech University, mentre que per part de la Universitat de València participen els professors Javier Armengol, María Antón i Manuel Serra. Respecte a l’elecció del parc, el seu director, Vicente Urios, va manifestar ahir que « una universitat del prestigi internacional com Geòrgia Tech trie la marjal Pego-Oliva per a impartir els seus cursos no és casualitat, ja que el parc és conegut internacionalment per la neteja i la qualitat de les seues aigües i per albergar una gran diversitat de flora i fauna».

A més, Urios va aprofitar l’ocasió per a qualificar d’excel•lent l’estat de conservació del parc natural. En aquest sentit, va recordar que l’any passat l’abutor va nidificar, per primera vegada en la història de la Comunitat Valenciana i per a això va triar aquest espai natural. L’abutor és una au aquàtica que es troba en perill d’extinció en el nostre país, de fet, la població espanyola d’esta espècie es limita a 50 parelles reproductores.

Així mateix, des de l’any 2000, altres cinc espècies d’aus aquàtiques s’han reproduït en el parc natural de la marjal Pego-Oliva per primera vegada, en concret, la rosseta, l’agró blau, la garseta grangera i la gavina patigroga. A estes espècies a més cal afegir altres com el camaleó i l’agró roig, que ja criaven abans, la qual cosa segons el director, Vicent Urios, «converteix a aquest aiguamoll en un dels més importants d’Espanya per a les aus aquàtiques».



723 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!