Les festes en honor al patró arriben al seu zenit


Avui la imatge de l’Eccehomo ha estat exposada a l’altar. Demà en el dia de la Sang Pego li rendirà l’homenatge que es mereix el patró del poble amb una solemne eucaristia al matí i processó per la vesprada. A més, aquesta nit concert de El Arrrebato a les 11.30 de la nit al poliesportiu municipal. Hui i demà de matí, Aventura’t al Pla de la Font i discomòvil de quintos el dissabte per la nit al passeig del Clot.

Les festes en honor al Santíssim Eccehomo comencen a prendre tot el seu protagonisme a mesura que s’acosta el dia de la Sang, dia dedicat en exclusiva al patró de Pego. És per això que aquest matí s’ha exposat la imatge a l’altar de l´Esglèsia de l’Eccehomo fins a la 1 del migdia, així mateix a les 12 s’ha tocat el vol per homenatjar-lo.

Ja de vesprada a les 6 de la vesprada, Cercavila pels carrers de Pego oferta per la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria del Santíssim Eccehomo.

Una hora més tard, a les 19.00 h. PRIMERES VESPRES SOLEMNES DE LA PRECIOSÍSSIMA SANG I EUCARISTIA celebrada a la Capella del Santíssim Eccehomo per la “Germandat Sacerdotal del Santíssim Eccehomo de Pego”.

En acabar, TRASLLAT PROCESSIONAL de la Imatge del patró de Pego pels carrers Eccehomo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí, Plaça del Majoral Cendra, Plaça de l’Ajuntament i Parròquia.

A les 20.00h. distensió i esport amb el partit de futbol que protagonitzaran els VETERANS del Pego C. F. contra els de l´Oliva U.D. Serà al camp de futbol “Cervantes”.

I per als que no els acabe d’agradar el futbol poden acudir a les 20.30h. a veure desfilar les CARROCES que durant tant de temps s’han estat preparant per a poder exhibir-les al poble. L´itinerari: concentració al C/ Sant Bonaventura, Avinguda. Jaume I, C/ Poeta Lorente, Pl. de les Franciscanes de la Puríssima Concepció, Avinguda d´Alacant i Pl. de l’Antic Regne de València.

I ja de nit, per a poder baixar les calories del sopar, el concert de rock de la Fira. A les 23.30h. EL ARREBATO actuarà al Polisportiu Municipal “Cervantes” per a oferir al públic assistent el seu estil musical dominat pel flamenc-pop. Així que qui tinga ganes de moure l’esquelet ja sap on ha d’acudir divendres per la nit.


Durant hui, dia 30 i demà, dia 1 de juliol, els joves tenen l’oportunitat de provar activitats d’esports multiaventura. La Diputació d´Alacant ha organitzat amb la col•laboració de l´Ajuntament de Pego, Aventura’t, un conjunt d’activitats que permetran als joves practicar ràpel, tirolina, rocòdrom, circuït de trial, ponts tibetans, entre d’altres coses. Tots aquests esports estaran distribuïts pel Pla de la Font i part del passeig Cervantes, durant dos matins, el de hui i demà.

Amb el dissabte, per a molts, arriba el descans. Un dia dedicat a l’esperit i la fe, el dia de la sang que s’enceta de matinada, a la 1 està prevista l´ AURORA, que eixint de la Capella del Santíssim Eccehomo, recorrerà els carrers de la població.

Una vegada el sol ja estiga alt, a les 08.00 h. del matí Volteig general de campanes i “despertà” per la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria del Santíssim Eccehomo.

A les 11.00 h. SOLEMNE EUCARISTIA presidida pel Excel•lentíssim i Reverendíssim Sr. En Salvador Giménez Valls, Bisbe Auxiliar de València, i concelebrada pels sacerdots de Pego i membres de la Germandat Sacerdotal del Santíssim Eccehomo. En acabar, la cerimònia es dispararà una mascletà a la Plaça de l’Ajuntament.

Tot seguit, els matrimonis que celebren les seues bodes d’argent i d’or portaran les ofrenes que s´hagen dipositat davant l’altar fins la Residència Sant Joan de Déu, per a què els nostres majors que allí viuen gaudeisquen d’elles.

Ja de vesprada, a les 19.00 h. Tradicional repartiment de murta, que eixirà de la Parròquia i recorrerà la Plaça de l’Ajuntament, Plaça del Majoral Cendra, C/ Ramón y Cajal, C/ Camilo Pérez Pastor, C/ Mar, Avimguda Jaume I, C/ Major, Plaça de l’Ajuntament fins arribar a la Capella del Santíssim Eccehomo.

A les 21.00 h. SOLEMNE PROCESSÓ amb la Imatge del Santíssim Eccehomo en la què participaran els Capitans i capitanes moros i cristianes d’aquest any, representants de la Junta Central de Moros i Cristians, la Fallera Major del poble i la seua Cort d’Honor, així com, les Falleres Majors i Infantil de cada falla. La processó seguirà l’itinerari següent: Plaça de l’Ajuntament, Plaça del Majoral Cendra, C/ Ramón y Cajal, C/ Camilo Pérez Pastor, C/ Mar, Avda. Jaume I, C/ Major, Plaça de l’Ajuntament fins arribar a la Capella del Santíssim Eccehomo. Al finalitzar el recorregut, es cantarà l’Himne al Santíssim Eccehomo a la seua Capella.

I una vegada tot haja acabat, es dispararà un castell de focs d’artifici a la Plaça de l’Ajuntament. Aquest serà per a obrir boca, ja que a les 24.00h. es dispararà el castell de focs d’artifici “en majúscules” de la Fira 2006 a càrrec de la pirotècnia CABALLER. La cita serà al camp de futbol de “El Clot”.

Després del castell, tindrà lloc la DISCO-MÒBIL DELS QUINTOS al Passeig del Clot.

Canviem de dia. El diumenge, 2 de juliol de 2006 se celebra a Pego la segona edició del TROFEU DE LA FIRA DE COLOMBICULTURA. La concentració de l’Associació de Colombaires, convidats i autoritats locals
està prevista a la 1 del migdia al Passeig Cervantes. Tot seguit, a la 1.30 tots els reunits, acompanyats per la colla de dolçaines i tabalets “La Clandestina” acudiran al DINAR DE GERMANOR organitzat al Bar Rafel.

A les 16:00 h. Tindrà lloc la subhasta dels coloms participants en el II Trofeu de la Fira. A les 18:30 h. els colombaires es concentraran a la Seu del Club, al camí de la Sort de les Closes, per a procedir a l’última SOLTA del concurs. A les 22:00 h. es realitzarà el Lliurament de premis i trofeus.

I amb aquesta activitat es donarà per tancada la Fira de Pego 2006, tot i que encara hi ha dos actes previstos per al dissabte 8 de juliol. Els concerts de Ràdio Pego i el ball de l´Ajuntament, però d’això ja informarem la setmana que ve. El que resta és desitjar bones vacances a la gent que a partir del mateix diumenge comença a baixar al mar per a gaudir la frescor que allí es respira en aquests mesos de sol intens.

775 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!