La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta es manifesta demà contra el tancament del TAPIS

La cita és demà dijous a les 7 de la vesprada a la Plaça del Convent d’Ondara, on es troba la seua de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta qui ha anunciat el tancament d’aquest servei social comarcal, que porta de 15 anys en funcionament, per falta de recursos econòmics.
El passat 31 de març una de les notícies que inclogué l’Informatiu de Ràdio Pego va ser que la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta decidia mobilitzar-se per a aconseguir tot allò que creia de dret i necessari. Aquest dijous, compliran la seua paraula amb la concentració-manifestació convocada, a les 7 de la vesprada a la Plaça del Convent d’Ondara, on es troba la seu de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta. El motiu, l’imminent tancament d’aquest servei que fa 15 anys que està en funcionament a la comarca.

Des de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta es recorda la mancança de serveis per a les persones amb discapacitat a la comarca. Un dels serveis que si que s’estaven donant a la comarca són els Tallers d’Adaptació Prelaboral i d’Inserció Social (TAPIS), que acullen gent amb malalties mentals, amb disminució psíquica o física, “però que tenen certa independència per a poder dur a terme les matèries que allí es donen com són fusteria, pintura o restauració, entre d’altres. Però “només hi ha això a la comarca”, deixava clar Josep Vidal, membre de la Plataforma.

Una de les històriques reivindicacions de les associacions que conformen la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència és la creació d’un Centre de Dia, un servei amb el que compten tota la resta de comarques del País Valencià. Segons Josep Vidal és necessari perquè una vegada els xiquets i xiquetes acaben l’educació especial, es fa necessari un espai “per continuar en tot eixe progrés”; un progrés que en aquest cas que no poden dur a terme perquè no existeix dit Centre de Dia.

Després d’assabentar-se de l’imminent tancament del TAPIS de la MASSMA per una dràstica reducció econòmica, des de la Plataforma informen que en aquest TAPIS hi havia unes 15 persones, amb una certa independència el que implica que “no és una despesa forta” i es lamenten que “sempre retallen pel mateix lloc” el que els duu a afirmar que “estem una miqueta cansats de què sempre estiguem pagant els mateixos”. Era el motiu de l’inici de les mobilitzacions.

Abans d’aquest acte reivindicatiu membres de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta s’han entrevistat amb els alcaldes i alcadesses de la comarca i amb diputats dels diferents partits polítics en representació a les Corts, amb l’objectiu de “reclamar allò que pensàvem que tenim dret i és necessari per als nostres fills i els discapacitats d’aquesta comarca”.

15 anys de reclamacions. Quan se suposa que tot estava a punt per a començar a executar-se el necessitat Centre de Dia, es va aturar el projecte des de la Conselleria pertinent. És per això que estan cansats els pares i mares que han vist passar el temps sense que res es menejara perquè els seus fills i filles puguen tenir serveis públics per a estimular-los i continuar en la seua formació. Des de la Plataforma no només demanen el Centre de Dia, sinó també un Centre d’Estimulació Primerenca, perquè en els primers anys de vida els estímuls són vitals, per a tothom, però sobretot per als xiquets i xiquetes amb problemes de discapacitat.

461 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!