La mobilització educativa fa reaccionar a la Conselleria, però les distintes iniciatives continuen vigents

Aquesta anuncia canvis en la norma de Ciutadania el dia abans de les protestes. Des d’Educació s’ha dit que s’adaptarà l’assignatura als coneixements lingüístics dels alumnes. D’altra banda les AMPES de Pego han enviat un escrit dirigit al Conseller d’Educació en el que expressen el seu “desacord amb les disposicions emanades des de la Conselleria d’Educació per a impartir la matèria d’Educació per la Ciutadania”, així mateix, l’IES Xebic d’Ondara i l’IES Pedreguer han convocat un tancament a l’IES, aquesta vesprada a les 8’30 de la vesprada. L’intent de la conselleria de frenar les mobilitzacions de part de la comunitat escolar contra la impartició en anglès de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania no ha tingut èxit. De les dos reunions paral•leles realitzades ahir amb els directors d’instituts de Secundària i amb els sindicats docents, només va quedar clar que hi haurà unes “instruccions complementàries” per a “aclarir” com ensenyar la matèria que s’adaptarà al nivell lingüístic dels estudiants de segon d’ESO -de suspens en este idioma estranger, segons l’avaluació diagnòstica-, però el malestar persisteix i es mantenen tant els tancaments i sopars de germandat d’esta vesprada com les concentracions de demà.

Els directors van eixir poc convençuts de l’entrevista amb la secretària autonòmica d’Educació, Concha Gómez, i els sindicats STEPV, CC OO i FETE van abandonar la reunió amb el director general de Personal, David Barelles.

L’embolic provocat per les instruccions d’inici de curs en què es contemplaven dos professors en Ciutadania, en el cas que el titular de l’assignatura no sapigués anglès, ha portat a la Conselleria d’Educació, mes i mig després, a matisar la seua pròpia norma d’una forma vetlada. Tan poc concreta és que el sindicat ANPE, present en la taula de portaveus d’Educació, al concloure la reunió va entendre ahir en un comunicat que la matèria seria impartida, al final, per un únic professor. Una cosa que després va desmentir la conselleria i que esta organització va matisar a l’indicar que s’havia limitat a sol•licitar que no hi haguera dos docents en l’aula.

A última hora de la vesprada, la conselleria va optar per explicar que “davant dels dubtes plantejats” per l’actual normativa, “en estes noves instruccions s’indicaran distintes orientacions metodològiques per a l’aula que permetran l’adaptació de la matèria a les competències lingüístiques dels alumnes així com a les possibles pautes de coordinació entre els professors per a la impartició d’Educació per a la Ciutadania en anglès”.

El portaveu d’esta permanent de directors, Vicent Baggetto, va declarar que estes instruccions aclaridores han suposat l’ “únic avanç” després de la reunió que ha mantingut el col•lectiu amb Concha Gómez.

Mentrestant, els sindicats docents FE-CC OO, FETE-UGT i STE-PV van abandonar la Junta de Portaveus en Educació al “no obtindre una resposta positiva de la conselleria per a resoldre el conflicte d’EpC. No s’han compromès a no iniciar cap expedient contra el professorat que impartisca l’assignatura en valencià o castellà” van lamentar.

A la Marina Alta els AMPES i Claustres de Professors també es mobilitzen, d’una banda trobem que l’assemblea de professors/res del Claustre de l’IES Xebic d’Ondara s’ha adherit al Manifest signat el 2 d’octubre pels sindicats CCOO, FETE-UTG i STEPV. I en aquesta línia “ha decidit manifestar el seu rebuig a la política educativa del govern valencià, sobretot per l’obstinació del Conseller d’Educació Alejandro Font de Mora i de la Secretària Autonòmica d’Educació Concha Gómez per impartir la nova assignatura EpC en anglés,” convocant un tancament hui dimecres 15 d’oct. a les 20:30H. al mateix IES Xebic convidant a unir-se a professors-res, mares, pares i alumnes.


En aquesta mateixa línia van a actuar el professorat i l’AMPA de l’IES Pedreguer, “davant la caòtica situació d’inici de curs” incloent l’assignatura de EpC en anglès o la falta de substitucions de professorat i conserges, entre d’altres qüestions. És per això que també han convocat per a hui mateix un tancament a l’IES, a les 20:30H.

A Pego de moment les diferents AMPES dels diferents col•legis del poble han remés un escrit de protesta al Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, per a expressar que estan “en desacord amb les disposicions emanades des de la Conselleria d’Educació per impartir la matèria d’Educació per a la Ciutadania”.

En aquest escrit conjunt les AMPES plantegen que “si l’eina més important d’un centre educatiu és la pedagogia, considerem totalment contrari el plantejament que les autoritats educatives valencianes han donat a l’assignatura d’EpC”. I asseguren que “si l’objectiu és fomentar el trilingüisme, la mesura a seguir no és imposar aquest, si no que cal comptar amb el consentiment i voluntat de la comunitat educativa.” És per això que les AMPES declaren que “no ens oposem a què els nostres fills milloren la seua competència en anglès, però pensem que aquesta no és la forma adequada de fer-ho: no és pot esperar que un alumne de tretze anys assolisca els continguts d’una matèria nova i tan important per al seu desenvolupament cívic, en una llengua que no entén.” I apunten a què “si la pretensió de la Conselleria és millorar el coneixement de la llengua anglesa, hauria de dotar als centres amb més professorat i mitjans millors, tant en Educació Secundària com en Educació Infantil i Primària.” Afegint que és “un despropòsit començar la casa per la teulada.”

Les AMPES pegolines asseguren en aquest escrit que “la Conselleria no ha dotat a l’escola de personal qualificat per a impartir aquesta assignatura. Això suposarà la impossibilitat de poder atendre als nostres fills en l’assignatura d’anglès al curs de 3 anys.”

I asseveren que “no volem que s’utilitze l’ensenyament i l’educació dels nostres fills com eina política per enfrontar diferents administracions públiques. Això perjudica greument el procés d’aprenentatge dels nostres fills i posa traves a la tasca docent.”

“Per aquestes raons –finalitza l’escrit- considerem que es tracta d’una mesura totalment antipedagògica i en conseqüència, demanem que la Conselleria canvie d’actitud i s’impartisca l’assignatura en qualsevol de les llengües oficials del territori valencià.”


739 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!