Enrique Moll és el nou President de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme

Va ser nomenat el passat 28 de juliol de vesprada substituïnt Àngel Sendra. A partir d’ara, Enrique Moll, haurà de compaginar la regidoria de Serveis Socials i la Mancomunitat de Pego, L’Atzúvia i Les Valls (d’Ebo i Alcalà). Entre els seus objectius de futur, buscar una assessoria jurídiclaboral per a ajudar als treballadors en conflicte amb les seues empreses.
Des del 28 de juliol de 2011 Enrique Moll és el President de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúvia i Les Valls. Explicava el nou president de la Mancomunitat, que substitueix Àngel Sendra en el càrrec, que encara queden altres càrrecs per ocupar, “perquè estem pendents dels Estatuts que s’han modificat, ja que va eixir una nova Llei de la Generalitat a la que s’havien d’adaptar els Estatuts”, explicava Moll que afegia que “a la Generalitat encara no tenen clar com s’han de redactar eixos nous Estatuts i aleshores estem pendents d’algunes cosetes per a formalitzar-ho”. No obstant, afirmava el nou President de la Mancomunitat “això no vol dir que estiga paralitzada la tasca fa la Mancomunitat i que fem des de Serveis Socials”.

Enrique Moll explicava que la Mancomunitat presta més serveis dels que a la vista es veuen com són:

– Servei d’Informació, Orientació i Assessorament Tècnic, sobre els drets i recursos socials existents com per exemple ajudes econòmiques d’emergència; tramitació d’expedients (títol de família nombrosa, pensions no contributives, adopcions, ingressos en residències, termalisme social, vacances socials per a majors, advocat d’ofici o targeta d’estacionament de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres); recursos educatius (beques), EPA.
– Servei d’Ajuda a Domicili, per prestar atenció de caràcter domèstic, psicològic i rehabilitador, social i educatiu, quan la situació individual o familiar siga d’especial necessitat.
– Programes de Cooperació Social, amb la finalitat d’impulsar i fomentar la iniciativa social, l’associacionisme i el voluntariat social.
– Programes de Convivència, orientats a promoure la convivència social i familiar, la integració en la comunitat mitjançant serveis d’assessorament i orientació i accions divulgatives en general com són l’acolliment familiar o l’escola d’estiu.

Tot i que la Mancomunitat estiga presidida pel Regidor de Serveis Socials, cal tenir en compte que també és de Turisme. Al respecte assegurava Moll que “es complementen les dos coses i que es duu una tasca de col•laboració” entre el President de la Mancomunitat i la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Pego, “que és qui porta, més o menys, tot el tema de Turisme dins la Mancomunitat”, en aquest cas la també socialista Pepa Sendra.

Un dels problemes amb què s’ha trobat Enrique Moll és que la Mancomunitat, com quasi tot, està a mig gas, ja que el nou equip de govern entra, pràcticament, a les portes de l’estiu. No obstant, afirmava Moll que “abans de final de mes ha d’estar tot en funcionament”.


Apuntava Enrique Moll els seus objectius al capdavant de la Mancomunitat entre els que es troba “apropar Serveis Socials a la gent” i donar algun servei més; a més d’ampliar serveis com els que ara presta la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego en col·laboració amb la Mancomunitat com són el d’atenció jurídica a la dona, reglament d’accessibilitat al medi físic i els serveis per als immigrants.

Dins l’apartat de prestacions a oferir per la Mancomunitat en col·laboració amb la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego, Enrique Moll posava com a exemple de nou servei la recerca d’“una assessoria jurídicolaboral […] perquè sabem que hui en dia les coses estan malament i que molts dels treballadors que hi ha a este poble tenen problemes en les empreses i necessiten un assessorament laboral i pot ser no tenen diners per a buscar-se un advocat” i per això l’Ajuntament de Pego va a intentar oferir eixe servei intentant que el cost per al consistori pegolí siga el mínim. Enrique Moll aclaria que des de Serveis Socials “anem a continuar potenciant els serveis que estàvem donant com són l’ajuda a la dona, a la lluita contra el maltractament, als discapacitats i a l’immigrant”.
763 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!