Enceten una campanya de signatures a Change.org perquè el Ministeri de Foment construïsca un pont o una rotonda a l’encreuament de la N-332 i la carretera del mar (CV-678)

Paral·lelament, l’alcalde de Pego està fent una ronda de telefonades als i les portaveus de totes les forces polítiques amb representació a la corporació municipal, emplaçant-los i emplaçant-les a una reunió la setmana que ve per a consensuar mesures de pressió perquè no torne a donar-se l’engany de l’Estat i l’incompliment de les promeses fetes als pegolins i les pegolines respecte a una problemàtica contrastada per les dades de sinistralitat i que necessita d’una solució immediata i efectiva. Posteriorment, està previst implicar també més localitats i entitats afectades per la inseguretat de la N-332 amb la finalitat de coordinar accions conjuntes de protesta per exigir que s’executen aquells projectes pendents que permetrien una circulació més segura per esta via. Des del PP de Pego s’ha informat Ràdio Pego que hui han presentat un registre d’entrada a l’Ajuntament de Pego demanant una junta de portaveus «urgent» per a abordar la qüestió, ja que consideren que «es tracta d’un problema de tots en el que tot el poble deu d’estar unit i fent força».

Ahir, en saber-se que s’havia produït un nou accident a la N-332 provocant una nova víctima mortal, justament a l’encreuament entre esta via principal i la carretera de mar, la CV-678, es va reactivar una a la plataforma digital change.org, una campanya de recollida de signatures perquè el Ministeri de Foment construïsca un pont o una rotonda a l’encreuament de l’Hostal de Sant Jaume. A les 10.25h ja havien signat 1.746 persones. 

Esta campanya es va iniciar el 17 d’agost de 2017, arrel d’un dels múltiples accidents ocorreguts en l’encreuament entre la N-332 i la CV-678 (la carretera del mar). En aquella ocasió no hi va haver víctimes mortals, però la repetició d’accidents demanava al tipus de mobilització per canviar la situació del perillós encreuament. Durant el primer mes de campanya l’any 2017, van signar més de 1.500 persones. Malauradament, però, en passar l’estiu, indica Vicent Sala, la persona que va iniciar eixa campanya, que esta va caure en l’oblit fins a la seua reactivació el passat 17 de maig de 2018. Després de produir-se un nou accident, esta vegada sí, amb víctima mortal. Ens informen que, en dos dies les firmes van augmentar en quasi 400. La sol·licitud de signatures és de 2.500 i l’autor de la campanya, confia que esta no torne a caure en l’oblit i es puguen arribar a aconseguir la xifra marcada.

La petició vol evitar «els accidents en l’encreuament de la carretera CV-678 que porta des de Pego a les platges amb la carretera N-332» perquè són «moltes les persones que a l’haver d’incorporar-se des de la carretera CV-678 de Pego a la costa, a la carretera N-332 amb direcció Oliva, patixen la inseguretat de posar-se en el carril central per a accedir a la platja».

La solució que aporten és lògica i ha estat plantejada mil vegades, construir «una rotonda o un pas elevat sobre la N-332», el que «donaria molta seguretat a les persones que habitualment han d’utilitzar este recorregut».

Esta reivindicació és històrica. De fet, dimecres 6 de setembre de 2017, representants de la majoria de grups polítics de l’Ajuntament de Pego, concretament l’alcalde, Enrique Moll, l’independent Carmelo Ortolà, el popular Javier Gascó i la regidora de Compromís per Pego Anna Sastre, es van reunir amb el Subdelegat del govern, José Vicente Herrera i el Cap de Demarcació de Carreteres, Ismael Ferrer, amb la finalitat de rebre informació sobre en qui punt es trobava el projecte de remodelació de l’accés a la N-332 a l’altura de l’Hostal de Sant Jaume, on és freqüent que es produïsquen accidents, per la densitat de trànsit i per l’accés directe que actualment existix.

I és que el projecte inicial per a la construcció d’un pas elevat en eixe punt es va redactar en 2001 i licitar en 2007. En 2015 es va fer com si fos un simulacre d’inici de les obres. Però va ser un miratge. Segons les explicacions de la Sudelegació de Govern l’empresa que havia d’executar el projecte, degut a la variació de preus entre 2008 i 2015, va demanar millores que valien més que el propi projecte. El que va provocar que renunciaren al projecte que li havia concedit el Ministeri de Foment.

En 2017 la informació que va facilitar als i les representant polítics de Pego el subdelegat de govern va ser que s’estava en procés de redacció d’un nou projecte basat en l’anterior, però contemplant l’adequació dels preus i adaptant-lo a la normativa actual. La licitació del projecte de redacció estava previst que es duguera a terme abans del mes d’abril de 2018 perquè «la idea és que el projecte s’incloga en els pressupostos generals de l’Estat de 2019», explicava aleshores l’alcalde.

En aquella reunió també es va fixar que a febrer o març de 2018 es produiria una nova reunió amb el Subdelegat del govern, José Vicente Herrera i el Cap de Demarcació de Carreteres, Ismael Ferrer, per a seguir la marxa del projecte. No obstant, eixa reunió no es va produir al·legant que encara no estaven aprovats els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018 i, per tant, no se sabia si el projecte de redacció estaria inclòs en els PGE. Ara ja se sap que l’esborrany de Pressupostos del Govern central no inclou la redacció de projecte per a eliminar el punt negre que és l’encreuament de l’Hostal de Sant Jaume.

L’alcalde, també secretari dels socialistes pegolins, Enrique Moll, ha informat a Ràdio Pego que en la propera sessió de control al Govern, el grup socialista al Congrés preguntarà el per què no s’ha inclòs una partida pressupostària per a l’actualització del projecte de reordenació, tal i com s’havia promés per part de Subdelegació de Govern en 2017. Al mateix temps, el PP de Pego, informava a través de la xarxa social facebook, que dilluns visitarà el municipi el senador popular per la província d’Alacant, Agustín Almodòvar, possiblement acompanyat d’un diputat provincial per a informar sobre «la situació exacta i l’estat de les gestions amb el Ministeri de Foment».

D’altra banda, l’alcalde està fent una ronda de telefonades als i les portaveus de totes les forces polítiques amb representació a la corporació municipal, emplaçant-los i emplaçant-les a una reunió, la setmana que ve, per a consensuar mesures de pressió «perquè no torne a donar-se l’engany de l’Estat i l’incompliment de les promeses fetes als pegolins i les pegolines» respecte a una problemàtica contrastada per les dades de sinistralitat i que necessita d’una solució immediata i efectiva.

A més, des del PP de Pego s’ha informat a Ràdio Pego que hui han presentat un registre d’entrada a l’Ajuntament de Pego demanant una junta de portaveus «urgent» per a abordar la qüestió. Abans d’eixa reunió política, però, els populars de Pego ja han convocat, a través de la seua pàgina de facebook, «tota la ciutadania de Pego, junt amb tots els partits polítics del poble el pròxim divendres, 1 de juny, a les 19.30h., a una concentració a la Plaça de l’Ajuntament» per a demanar «una solució real, per part de les administracions implicades, per a l’encreuament de l’Hostal de Sant Jaume», ja que consideren que «es tracta d’un problema de tots en el que tot el poble deu d’estar unit i fent força».

L’alcalde, Enrique Moll, té previst implicar també a la resta d’ajuntaments afectats per la problemàtica de la N-332 com el d’Oliva o El Verger, entre d’altres. A més de sumar a les associacions de ciclistes com la de Xàbia, i totes aquelles entitats que siguen usuàries de la N-332 i que s’exposen, cada vegada que hi fan ús, a perdre la vida. Tot, amb la finalitat de coordinar accions conjuntes de protesta per exigir que s’executen aquells projectes pendents que permetrien una circulació més segura per esta via.

1744 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!