El taller ‘I jo? Que seré de vellet/a?’ mostrarà, a través de la creativitat, la importància del reciclatge a l’alumnat de Pego

La regidoria de Medi Ambient, Residus i Cultura, junt amb la d’Educació, amb esta activitat pretenen que els xiquets i les xiquetes transmeten als seus pares i les seues mares la importància del reciclatge i així fomentar, encara més, entre la població pegolina la cultura de la reutilització i el reciclatge. El curs comença el 23 de novembre i es durà a terme en tots els col·legis de la localitat. Del 18 de desembre al 7 de gener les peces s’exposaran al Museu d’Art Contemporani.
Les xifres globals de reciclatge a Pego, tot i no haver finalitzat l’any, assenyalen que este augmenta. No obstant això, des de la regidoria de Medi Ambient, Residus i Cultura, Laura Castellà, vol continuar amb la tasca de foment del reciclatge perquè eixes xifres siguen encara millors. Per a fer-ho ha triat aliar-se amb la regidoria d’Educació i plantejar un taller creatiu dirigit a tot l’alumnat d’Infantil i Primària de Pego. Este taller duu com a títol ‘I jo? Que seré de vellet/a?’ i es desenvoluparà del 23 al 30 de novembre. Explicava Laura Castellà que «amb l’ajuda dels xiquets podrem aconseguir que els pares, a poc a poc, vagen augmentant la seua consciència i afavorint el reciclatge».




L’empresa pegolina ‘Arrels Marinades’ és l’encarregada de l’activitat que pretén «traure la creativitat dels més menuts perquè, utilitzant la seua imaginació, puguen reutilitzar i convertir qualsevol objecte en una obra d’art». Del 18 de desembre al 7 de gener les peces s’exposaran al Museu d’Art Contemporani. Exposar al Museu situat a la Casa de Cultura té com a motivació «involucrar als més menuts amb les obres d’art que hi ha […] barrejant-les amb les seues obres», el que comportarà que el jovent estiga «afavorint el medi ambient, però també estarà assolint conceptes d’art i coneixent el Museu i la Casa de Cultura», explicava Castellà.




Informava la regidora de Residus, Neteja Viària i Medi Ambient, que SAV, l’empresa de recollida del fem també col·labora en l’activitat «perquè vol col·laborar en el foment al reciclatge». Ressaltava Laura Castellà que el taller és molt complet «perquè els més menuts es divertiran i, a més involucra a l’Ajuntament, les escoles, els pares i mares i el professorat».

Detallava Castellà que el professorat de plàstica s’encarregarà d’una part de l’activitat i, després, Núria Gómez i Anna Sala seran les que donen les pautes per a finalitzar les obres d’art amb jornades individualitzades a cada col·legi. A més ensenyaran a l’alumnat a fer paper reciclat.




Afegia el regidor d’Educació, José Merí que l’activitat es va incloure en les activitats extraescolars i «trobem que és una molt bona idea per a conscienciar als alumnes des de ben menuts per a aprendre a tindre uns valors en positiu».




El títol del taller ‘I jo? Què seré de vellet/a?’ està pensant perquè els xiquets i les xiquetes tinguen com a referent els seus avis i les seues àvies. Tot i que el títol aniria més enllà, fer-los veure que «una cosa que en un principi és per a tirar, se li pot donar una altra utilitat», deia Laura Castellà. «És una manera d’allargar la vida del producte reulitizant-lo», concloïa José Merí.

651 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!