El Consell Agrari municipal incorpora dones agricultores per primera vegada

Dilluns es va encetar la nova legislatura en el Consell Agrari amb la qual s’ha donat un important pas en el camí cap a la igualtat. Per primera vegada aquest òrgan consultiu compta amb dones entre els seus membres actius, fins ara només havien format part del Consell dones representants dels partits polítics.

Les primeres membres del Consell Agrari Municipal són Mila Oncina, qui representa a la Cooperativa de Pego i Teresa Morell Frau, ex gerent de la Cooperativa i amb anys d’experiència en el sector. Aquesta última, a més, ostentarà un càrrec honorífic. La regidora de Transició Ecològica, Laura Castellà, ha manifestat al respecte que aquest “És un primer pas cap a la igualtat, perquè les dones tenim molt a dir en l’agricultura del nostre municipi”. Castellà, que en aquesta nova legislatura és vicepresidenta del Consell, ha remarcat la necessitat de “comptar amb més dones, perquè sempre han sigut invisibilitzades malgrat haver tingut i continuar tenint papers importants en el sector”.

L’alcalde, Enrique Moll, és president del Consell i un regidor de cada partit de la corporació municipal (Juan José Arbona pel PSPV, Àngel Oltra, per Compromís i Javier Gascó pel Partit Popular) seran vocals. La resta del Consell està format per José Pastor Bolufer (president de Coopego), Fernando Cardona Sendra, com a representant de l’Associació Valenciana d’Agricultors, Llorenç Seguí, representant de la SAT Bullentó, Carlos Garcia Pons, representant de la Unió de Llauradors, Juan Bautista Ferrer Bay, Fernando Company Sendra i Juan Carlos Cloquell Ferrándiz, representants del sector agrícola; Ximo Pérez Company, Andreu Siscar Durbà i Paco Moll Sanchis, com a empresaris del sector agrícola; Àngel Sastre Pons (assessor en plantacions i cures dels arbres) i Eduardo Franqueza Millet, segon càrrec honorífic en el Consell.

El nou Consell Agrícola municipal va posar damunt la taula ja en la seua primera sessió diversos punts que marcaran la legislatura. Un d’ells va ser la preocupació del sector agrícola per la proliferació “desmesurada” de porcs senglars en el terme municipal de Pego. Segons ha informat l’Ajuntament de Pego, en el Consell embla que estan tots i totes d’acord en què els senglars “són un greu problema per a les collites perquè entren en els camps i destrossen els cultius; i a més són un seriós problema per a conductors i conductores, perquè han provocat molts accidents de trànsit”. Motius pels quals van acordar, de manera unànime, sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, Ganaderia i Pesca ajudes “de qualsevol sentit, ja siguen econòmiques, com a materials, i fins i tot plans per a poder reduir la població d’aquesta espècie”.

Aquest punt, el de la forta presència de senglars, es va relacionar estretament amb “un altre creixent problema”, l’augment dels camps o parcel·les agrícoles sense treballar. Afirmen des del Consell que “Cada vegada en són més, i dona la sensació que la gent no vol ocupar-se de les seues parcel·les, siga perquè no són rendibles o perquè no els interessa, per consegüent no es treballen i es converteixen en el perfecte amagatall on es resguarden els senglars”. Els membres del Consell també es van emplaçar a buscar solucions per a intentar revertir la situació.

En aquesta primera sessió també es va informar de la dimissió del president de la Junta Rectora del Parc Natural, “estem a l’espera de la nova elecció”, va indicar l’alcalde Enrique Moll; i es va donar a conéixer el projecte de millora i augment d’espais verds impulsat per l’Ajuntament de Pego i que compta amb la direcció d’Àngel Sendra Pons, expert en la matèria, qui va traslladar al Consell Agrari els detalls d’aquesta actuació.
579 Visites
Hola!!