Una subvenció per a millorar l’estat del campanar de l’Assumpció

L’Ajuntament de Pego ha informat de la concessió d’una ajuda econòmica de 36.297,11 euros per a fer treballs de conservació i manteniment de la torre del campanar de l’església de l’Assumpció. Es tracta d’una ajuda destinada al manteniment d’edificis històrics de caràcter religiós finançada per la Diputació d’Alacant.

Amb aquesta actuació es pretén realitzar una neteja de la superfícies (parets, sòls i voltes) així com la conservació de tots els elements de la torre del campanar amb l’objectiu de preservar-los de la deterioració i el pas del temps.

Per a això està previst, entre d’altres comeses, la neteja, ordenament i magatzematge d’objectes existents en la planta cinquena del mecanisme del rellotge per a tornar a situar-los en el seu lloc posteriorment; la neteja es farà per mitjans manuals de superfícies de pedra natural i revestiment; així com la zona del sostre o volta de ceràmica on es treballarà per a eliminar les taques, sals i floridura existents en les rajoles de gres, fang cuit i porcel·lànic.

“Es tracta d’una actuació necessària per a millorar la conservació d’aquest edifici històric i tan emblemàtic per a tots els pegolins i pegolines”, apunta la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà. L’edil també ha volgut eixir al pas de les crítiques des de l’oposició que qüestionen la gestió de les ajudes que arriben d’estaments públics com la Diputació d’Alacant: “esta subvenció està destinada únicament per a edificis històrics religiosos, per la qual cosa no es pot sol·licitar per a millores en altres edificis municipals, com per exemple el Teatre Municipal”. L’edil ha recordat que els ajuntaments no són els que xifren les ajudes que reben, “hem d’acollir-nos als diners que ens faciliten. Cal remarcar que amb l’import que ens han aprovat per als treballs del campanar no arriba ni per a la redacció del projecte de rehabilitació del teatre, parlem d’una inversió molt elevada que afectaria una part elevada del pressupost de l’Ajuntament”.

L’edil ha insistit, a més, que el consistori “sí ha dut a terme diferents actuacions de millora del teatre municipal per a millorar la seua seguretat i així ho han avalat posteriorment els tècnics”. A més, ha matisat, “per a reparar el sostre de l’edifici cal seguir un procediment que passa per la reparació, primerament del sòl per a garantir la seguretat dels tècnics i operaris, esta actuació es va licitar i ningú va optar per ella”.

Respecte a les declaracions publicades per l’oposició, l’edil ha recordat també que els dos partits (Compromís i Partit Popular) “formen part de la Junta de Govern, per decisió de PSPV, per la qual cosa els instem a buscar de manera conjunta solucions”.

453 Visites
Hola!!