L’Ajuntament defensa les actuacions realitzades per tal de mantenir i millorar el teatre municipal

La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, ha rebatut les manifestacions fetes per PP i Compromís des de l’oposició amb una repassada a les inversions que s’ha dut a terme en l’anterior legislatura. Castellà, a l’igual que el comunicat publicat per l’Ajuntament de Pego, explica que la coberta del teatre no pot ser revisada pels tècnics perquè es troba a una gran altura i l’estat del sòl no permet que s’hi ubique damunt cap grua ni plataforma amb totes les garanties de seguretat. Una problemàtica, insisteix la regidora, detectada ja fa temps.

Recorda que el 9 de maig es va aprovar un pressupost d’uns 56.000€ per tal de millorar el sòl, fent-lo sòlid i assegurant-lo per tal que puga sostindre les infraestructures necessàries per a accedir a inspeccionar el sostre. Però, com que els preus han pujat, cap empresa s’ha presentat a la licitació d’aquesta obra. En el comunicat publicat pel consistori s’indica que «a l’espera de poder realitzar aquesta important actuació, des de l’Ajuntament s’ha seguit realitzant altres actuacions, també imprescindibles per a millorar la seguretat d’aquest històric espai. Una de les més importants ha estat la instal·lació de les línies de vida i els punts d’ancoratge. A causa dels problemes del sostre i la impossibilitat (de moment) d’accedir de forma segura a la revisió del sostre, es va decidir reubicar els sistemes d’il·luminació i so en aquestes línies de vida (evitant que tingueren contacte amb el sostre)».

Al respecte, Laura Castellà ha matisat que les noves línies de vida van ser instal·lades al 2019 amb un pressupost de vora els 15.000€. A més a més, aquest sistema és revisat anualment pels tècnics municipals, els quals determinen si compleix totes les mesures de seguretat.

La regidora ha afegit que també es va invertir uns 16.000€ en l’any 2020 al teatre per a la millora de la megafonia i la instal·lació de portes d’emergència d’acord a la normativa vigent.

Quant a la caiguda del fals sostre de la sala de màquines al mes de maig, des de l’Ajuntament es remarca que «Aquest problema va estar revisat per l’arquitecta municipal, qui va resoldre que no hi havia perill després de fer les pertinents reparacions». A més a més, Laura Castellà ha subratllat el fet que «no hi ha cap informe per part del departament d’Urbanisme en el qual s’indique que s’ha de tancar al públic l’edifici del teatre municipal».

Des de l’Ajuntament s’ha assegurat també que «en cap moment s’ha deixat de costat el treball per tal de buscar vies òptimes per tal d’aconseguir la rehabilitació de l’edifici. Cal recordar que és un procés complicat, tant per les qüestions burocràtiques com per les econòmiques, especialment les econòmiques. Els treballs de rehabilitació integral d’aquest edifici tenen un pressupost molt elevat que a l’Ajuntament de Pego li costaria molt d’assumir. Tot i això, s’estan buscant totes les opcions viables per tal de trobar finançament».

I s’afirma, per últim, que la regidoria de Cultura «treballa per intentar donar solució a totes les associacions i entitats que tenien algun esdeveniment programat al teatre municipal».
414 Visites
Hola!!