El TDT es veu afectat per la implantació del 5G, però hi ha solució

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, estan realitzant a Pego procés d’implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, el que permetrà als pegolins i pegolines gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i major extensió geogràfica.

Per a garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa un servei anomenat Llega700, el qual intenta solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió. Les persones que tinguen problemes de recepció de la senyal TDT poden contactar amb Llega700 a través del web www.llega700.es i del telèfon gratuït 900 833 999.

El procés d’implantació del 5G s’està realitzant de manera gradual per tota la geografia estatal arran del que estableix el Reial decret 579/2019, d’11 d’octubre, a partir del qual es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz, que fins eixe moment s’emprava per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per a prestar els seus serveis de nova generació.

Amb la nova xarxa mòbil s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d’enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició) o permetre traure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix altres dues millores fonamentals. La primera és la solució dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. La segona, és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

Com hem dit, Llega700 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió mòbil 4G i 5G en les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.

Per a garantir esta compatibilitat, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l’encesa de les estacions, pel qual s’encarregarà d’atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

Per a més informació està el telèfon d’atenció gratuït 900 833 999 i el web www.llega700.es.

924 Visites
Hola!!