L’oposició demana responsabilitats per la caiguda de part del sostre al teatre municipal

Divendres passat, a tan sols unes hores de que s’hi representara una obra organitzada per la filada Algarades, des del consistori s’anunciava el tancament del teatre municipal per «una sèrie de desperfectes d’important gravetat». Sembla que un tros de sostre va caure sobre el pati de butaques en un moment en què les instal·lacions estaven tancades, per la qual cosa no s’ha hagut de lamentar cap dany personal.

A través de les xarxes socials divendres mateix l’Ajuntament de Pego informava que l’equip de govern s’havia “reunit d’urgència per a tractar l’assumpte i informar a la resta de la corporació municipal”. La decisió va ser ajornar totes les activitats previstes fins a nou avís.

En el mateix comunicat s’indicava que les actuacions a escometre per a la reobertura del teatre no són senzilles perquè comporten «una sèrie de treballs i procediments molt complicats així com destinar una molt important part del pressupost». I, en paraules atribuïdes a l’alcalde, Enrique Moll, s’afirma que «caldrà valorar en les pròximes setmanes quina serà la línia de treball a seguir i buscar ajudes per poder finançar la reparació d’aquest edifici”.

Les reaccions al succés han sigut moltes en les xarxes socials, a les quals hi ha que afegir un comunicat de Compromís per Pego, qui ha demanat al govern municipal que assumisca les seues responsabilitats en l’assumpte. Populars Pego s’ha sumat aquest matí a les mateixes exigències.  Cal recordar que fa cinc mesos, a maig, la setmana d’abans de les eleccions municipals, un tros de sostre es va desplomar a la cabina de control del teatre i també va eixir a la llum el mal estat d’una zona del sostre del pati de butaques. Però, l’activitat hi ha continuat amb tota normalitat fins divendres passat.

«QUE LES RESPONSABLES SIGUEN APARTADES DE LES SEUES COMPETÈNCIES»

En aquest sentit Compromís per Pego manifestava el dissabte en nota de premsa la seua preocupació per la seguretat de les instal·lacions municipals, la qual cosa, afirmen, els ha preocupat en «els últims anys». A més d’exigir responsabilitatsl, els valencianistes han demanat «màxima transparència per part de les autoritats competents en matèria d’Urbanisme i Cultura».

Recorden que divendres, «per sort, no s’estava celebrant cap esdeveniment i, per tant, no hi havia públic, ja que els danys públics haurien pogut ser fatals”. És per això que Compromís demana «màxima transparència per tal de depurar les responsabilitats polítiques i explicar a la població les decisions que s’ha de prendre». I afegeixen que la situació no és nova. Recorden que ells mateixos havien «advertit en repetides ocasions la necessitat d’una rehabilitació del teatre» i asseguren que «membres del govern municipal en un plenari de legislatures anteriors van afirmar que l’edifici no era segur i que no s’hauria d’utilitzar». A més, critiquen el fet que el govern municipal, malgrat tot, no haja tingut el teatre entre les seues prioritats a l’hora d’invertir. Motiu pel qual, Compromís per Pego afirma que «És evident que estem davant d’una negligència que hauria pogut costar la vida a moltes persones i que este accident s’hauria pogut evitar».

En l’escrit es fan, a més, dues preguntes: “Per què no es va actuar en conseqüència i s’han fet les revisions corresponents a un edifici tan antic?” I, “s’està avaluant l’estat de la resta d’instal·lacions municipals i actuant de manera conseqüent per mantenir la seguretat de les persones que les visiten?”

Preguntes que plantejaran a l’actual govern perquè ho aclarisquen i per a exigir-los que” la o les persones responsables d’aquest greu succés siguen apartades de les seues competències”.

UN INFORME QUE NO VA ARRIBAR MAI

Quant a Populars de Pego, en el seu comunicat també demanen«responsabilitats al govern local» i recorden que hi havia un acte programat al teatre per al dissabte, 24 hores després de l’incident amb el que podria haver passat.

El PP afirma que al mes de maig, després de la caiguda de part del sostre de la sala de control ja van «demanar un informe de la situació» del teatre, el qual no els va arribar mai, segons diuen en el seu comunicat.
I, a més a més, els populars exigeixen «al govern una solució per arreglar la problemàtica ocasionada al poble».

Aquest matí la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, amb qui hem intentat parlar, ha indicat que els tècnics estan inspeccionant les instal·lació i fins que no hi haja una valoració no tindrem més informació.
413 Visites
Hola!!