Els xiquets, la música i la dansa, protagonistes en l’acte institucional del 9 d’Octubre

La plaça Jaume I en aquesta ocasió es va omplir de gom a gom. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego va organitzar una celebració en la qual es va posar l’accent en el valor de la cultura i la tradició valencianes, a través de la dansa i la música amb la implicació dels més menuts i menudes.

La celebració començà amb la interpretació de La Muixeranga per part de la colla de dolçainers i tabaleters La Clandestina de Pego. I va donar pas als xiquets i xiquetes. Alumnes de 3er i 4art de Primària dels quatre centres educatius de Pego van ballar la dansa de La Magrana acompanyats per La Clandestina. Als seus centres, els col·legis Ambra, Carolina Sala, Rosalia Bondia i Sant Antoni, havien preparat la corografia de la mà de les dansaires d’Uixola, pertò, també les magranes que es fa servir en aquesta dansa tradicional valenciana.

El regidor de Cultura, Josep Mengual Femenia, parlà de la cultura com a element aglutinador del territori.

A més a més, Mengual destacà i agraí la participació dels escolars i la implicació del professorat. Va ser l’encarregat del discurs institucional, i afirmà que «La finalitat d’involucrar els més menuts en aquest acte és fer-los viure des de ben prop el nostre dia, per tal que aprenguen la història i les arrels del nostre territori, les tradicions i costums del nostre poble i, sobretot, gaudir d’aquesta experiència duent a terme una situació d’aprenentatge que no oblidaran mai».

En finalitzar el discurs, els caps de llista l’alcalde Enrique Moll, i els portaveus del PP, Ferran Gonzàlez, i de Compromís, Víctor Climent, realitzaren una ofrena floral conjunta a Jaume I.

L’última part de l’acte va comptar amb l’actuació de l’Orfeó de Pego, que interpretà cançons populars infantils valencianes. Dos d’elles acompanyat per les veus dels xiquets i xiquetes de 3er i 4art de Primària dels quatre centres educatius: una cançó de bressol titulada «Mareta» i «Jaume I tenia 100 soldats».
649 Visites
Hola!!