Compromís destaca el paper de la ràdio local en la seua celebració del 9 d’Octubre

El col·lectiu té costum de commemorar el 9 d’Octubre amb una jornada festiva que inclou un concurs de paelles i el lliurament del seu premi a diferents col·lectius socials, entitats, professionals, ciutadans i associacions… Enguany la plaça Maria Cambrils va ser l’escenari d’aquesta festa valencianista en la qual es va parlar molt de la ràdio local. Perquè el Premi 9 d’Octubre de Compromís per Pego ha sigut per a Ràdio Pego per complir en aquest 2023 30 anys d’existència com a ràdio municipal.

La jornada s’obria amb una taula redona en la qual veus dels inicis i de l’actualitat de la ràdio municipal. Elvira Cambrils, com a regidora que va impulsar la creació de la ràdio municipal, a més de membre de la ràdio lliure; Jimy Ferrando, el primer treballador de la ràdio municipal; Ferran Ferrando, col·laborador d’un dels programes de Ràdio Pego amb major trajectòria, com és Pego, París i Londres; i Lumi Requejo, actual directora i periodista de l’emissora.

Víctor Climent s’encarregà de moderar la taula i explicar els motius del Premi 9 d’Octubre 2023.

La finalitat era traslladar la relació de cada convidat amb Ràdio Pego i les seues vivències personals, així com destacar el que suposa per a un poble tindre una emissora local. Elvira Cambrils cóm va ser l’origen de l’actual Ràdio Pego.

Per part seua, Jimmy Ferrando, va compartir el que va suposar la ràdio per a ell com a primer treballador de l’emissora municipal i feia de tècnic, locutor, etc.

Ferran Ferrando porta 15 anys en el programa Pego, París i Londres, afirma  que el que li ha aportat la ràdio és l’oportunitat de conéixer a gent i fer comarca.

Per part nostra, vam tindre l’oportunitat d’anunciar del que serà la temporada 2023/2024 a Ràdio Pego a partir de dilluns pròxim, 16 d’octubre, que es presenta amb alguna que altra novetat.

Així, en la nova temporada, a partir de dilluns 16, tindrem de nou a Jimy Ferrando, a Elvira Cambrils i a Tomàs Llopis com a col·laboradors, veus dels inicis d’aquesta casa. I a moltes i molts altres col·laboradors i col·laboradores que parlaran sobre cultura, economia, esport, salut, vi natural, el Parc Natural de la Marjal i molts altres assumptes.

En finalitzar el dinar i el concurs de paelles, la portaveu del col·lectiu local de Compromís, Reies Vicens, va fer entrega del Premi 9 d’Octubre, en forma de socarrat, a la nostra companya Mapi Doménech.

Fotografies: Javier Ruíz “Txin”.

379 Visites
Hola!!