Continua el col•lapse sanitari a la comarca

El tancament durant un mes del Centre d´Especialitats del Carrer Campos dispara el col•lapse a l’hospital de La Pedrera i al centre de salut de Dénia. Cada metge d´aquests centres sanitaris atenen a l´estiu al voltant de 50 pacients per dia. Els sindicats expressen el seu malestar i exigeixen informació sobre la situació del Centre d’Especialitats. Falta de serveis. Primers dies del mes agost i el sistema d’infraestructures de Dénia trontolla. Hui fa un mes del tancament del Centre d’Especialitats. Els seus pacients han estat desviats a l’hospital comarcal i al centre de salut on els metges ja no donen abast i els serveis d’urgències tornen a ser caòtics.

El Centre d’Especialitats de Dénia va haver de tancar les seues portes al públic al detectar, arquitectes de la conselleria, que una sèrie de clevills havia avançat amb el pas del temps i per tant que la integritat de l’edifici podia córrer perill. En aquell moment es va donar el termini d´una setmana per a l´obtenció dels resultats de les anàlisi de l´estructura de l´edifici. Tot i això, encara hui es desconeix la situació de l’antic ambulatori i si aquest obrirà les seues portes pròximament.

Ahir la situació d’urgències dels dos centres sanitaris on s´han desviat els pacients era, com de costum, caòtica. Més d’una hora i mitja han d’esperar els pacients per a poder ser atesos per un dels metges, segons van denunciar persones que realitzaven una de les interminables cues. L’arribada massiva de turistes durant l’època estival accentua encara més, si és possible, aquesta situació que de vegades arriba a ser desesperada.

Dimecres, el regidor de Sanitat de Dénia, Pedro Pastor, va alertar que només un metge atén fins a 50 persones al llarg d’una jornada laboral. I és que segons va explicar Pastor, Dénia en estos moments assumeix una població que desborda les expectatives dels centres sanitaris. En total hi ha empadronades més de 43.000 persones a qui cal sumar una població flotant de 30.000 i l’arribada massiva de turistes que és de +/- 100.000 persones. En altres poblacions amb aquestes xifres demogràfiques, es troben, almenys, dos centres de salut. La capital comarcal només compta amb un centre d´aquestes característiques.

A això se li ha d´afegir el retard de la construcció del nou hospital comarcal que encara ara continua amb la incògnita de qui pagarà els accessos. Des del 2001 la comarca espera l´edificació del nou hospital per a donar cobertura als més de 200.000 habitants. Perquè La Pedrera es veu desbordada cada dia per falta d´espai i de personal, situació que s´extrema a l´estiu, amb l´augment de la població.

392 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!