Cadastre presenta recurs de cassació al Tribunal Suprem per la sentència que anul•la la Ponència de Valors de Pego

Argumenta que el TSJCV no és competent per a jutjar els fets, ja que les competències de Cadastre no estan transferides a les comunitats autònomes i defensa que hauria de jutjar el cas l’Audiència Nacional. L’Ajuntament de Pego té fins el 12 de maig per a presentar un recurs de defensa. El consistori, en defensa dels interessos de Pego, es mantindrà en la mateixa línia de defensa, sostenint que la competència és del TSJCV perquè Pego és un poble de la província d’Alacant dins la Comunitat Valenciana, tot i que la signatura es realitze fora del territori valencià.
Finalment la Direcció General de Cadastre ha dut a terme el que ja plantejara durant la reunió amb l’alcalde de Pego, la primera tinent d’alcalde, l’interventor i el secretari municipal, que va tenir lloc a Madrid el dimecres, 17 de març de 2010; presentar un recurs, en este cas de cassació davant el Tribunal Suprem per la sentència del TSJCV que anul•la completament la Ponència de Valors del Cadastre de Pego. Així, el moviment no ha estat una sorpresa per a l’Ajuntament de Pego. De fet, l’alcalde de la localitat, Carmelo Ortolà, afirmava que “teníem clar que Cadastre no anava a quedar-se parat, però nosaltres tampoc anem a quedar-nos parats”.

El recurs de cassació presentat per la Direcció General de Cadastre el que argumenta és que el TSJCV no és competent per a jutjar la causa perquè les competències de Cadastre no estan transferides a les comunitats autònomes. Per la seua banda, l’Ajuntament de Pego ratifica que el TSJCV sí que és competent. Explicava l’alcalde de Pego que “segons la Direcció General de Cadastre qui deuria haver jutjat el cas és l’Audiència Nacional […] Nosaltres entenem que el TSJCV és competent per a jutjar les coses que es produeixen dins l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana […]” Finalment, qui haurà de decidir qui té la competència per a jutjar el cas és el Tribunal Suprem. L’Ajuntament de Pego té fins al 12 de maig per a presentar un escrit de defensa.

Ortolà asseverava que “nosaltres, des del punt de vista de l’Ajuntament, en defensa dels interessos dels ciutadans d’este poble, el que anem a fer és mantindre’ns en la mateixa línia en la que hem estat actuant.” Tenint en compte que “el fet s’ha produït dins l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i els valors que s’han valorat malament no són els de Majadahonda o Pozuelo de Alarcón, són els de Pego i per tant, considerem que qui té realment competència per alguna cosa que ha estat mal feta ací, és el TSJCV”, clarificava Ortolà.

Diverses són les situacions que es poden donar a partir de la presentació d’aquest recurs de cassació per part de la Direcció General de Cadastre, com explicava el primer edil pegolí: “que el TS accepte a tràmit la reclamació que presenta Cadastre. En este cas, si es produira eixa acceptació a tràmit, s’entendria que la sentència del TSJCV quedaria en suspens momentàniament fins a què es pronuncie el TS”. També es pot donar una segona opció que és “que el TS no acceptara a tràmit este recurs de la Direcció General de Cadastre.” En eixe cas, explicava Ortolà, “el que es faria automàticament és demanar, des de l’Ajuntament, l’aplicació de la sentència”. La resolució del TS s’espera que tarde al voltant d’un parell de mesos, el que ens situaria aproximadament en l’estiu.


467 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!