Acció Urgent manté el ritme d’actuació a Pego en el 2009

997 assistències va realitzar aquest servei socio-sanitari que ha renovat per dos anys més el conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Pego. Aquest servei de transport sanitari i assistencial entra dins la part social del Pla E 2010 derivat de les prestacions de serveis socials i de promoció i reinserció social del mateix. El projecte té un import, amb impostos inclosos, de 100.000 euros.
Com cada any des què Acció Urgent nasquera aquesta organització fa balanç dels serveis prestats durant l’any anterior. El resultat és que en 2009 van ser quasi mil les assistències realitzades, més concretament 997. Aquesta xifra confirma la consolidació d’Acció Urgent, que des de 2004, any en què es fundà, manté la mitjana d’intervencions a la localitat i als pobles on se li permet actuar.

Per a Acció Urgent el 2009 també ha significat una renovació del conveni d’actuació a Pego. Es duia a terme el 13 de novembre de 2009. Era l’única que es presentava al concurs i al complir els requerits del plec de condicions s’acordava renovar-li la concessió.

El nou plec de condicions signat contemplava millores en el servei que durant aquests darrers quatre anys ja realitzava Acció Urgent. Així, el plec de condicions eliminava les deficiències detectades en el temps en què l’organització ha estat actuat al municipi.

Ressaltava, Ortolà la utilitat del servei de socorrisme i ambulància permanent, una utilitat que reflexen els distints informes anuals que Acció Urgent realitza en acabar cada any i que indiquen una pujada sostinguda de la realització d’intervencions. sobretot d’assistència en domicilis i d’ajuda humanitària.

En 2009 han estat 997 les assistències realitzades per Acció Urgent al municipi de Pego. La distribució deixa clara la utilitat d’aquest servei, ja que del servei de socorrisme i ambulància permanent, va dur a terme 409 assistències domiciliàries i 310 assistències d’ajuda humanitària. La majoria d’aquestes intervencions les realitzaven per a atendre a persones d’edats compreses entre els 60 i els 89 anys, sumant un total de 519 intervencions. També eren nombroses les assistències sol•licitades per persones entre els 40 i els 49 anys que arribaren a les 159.

Els mesos en què més feina va tenir Acció Urgent van ser febrer, amb 117 intervencions. Ací cal tenir en compte que l’organització està de guàrdia, amb un dispositiu d’atenció especial, de 10 de la nit a 10 del matí, la nit de Carnestoltes. Li segueix de prop el mes de juny i el de desembre, amb 101 i 100 atencions humanitàries, respectivament.

La major part dels sol•licitants del servei de socorrisme i transport sanitari eren particulars, un total de 546. El següent sol•licitant en importància era el Centre de Salut de Pego, amb 226 sol•licituds d’ajuda al servei socio-sanitari.

Totes aquestes xifres i les característiques del servei van permetre que el 22 de gener de 2010 el plenari municipal de Pego aprovara 20 projectes que anirien a càrrec de les arques de l’Estat a través del Pla E 2010. Dins d’eixos 20 projectes s’incloïa, dins del 20% de l’import total de l’ajuda que cada municipi pot destinar a programes de naturalesa social, el servei de transport sanitari i assistencial que presta Acció Urgent. Així, d’un total d’1.193.829 euros que rep Pego per al Pla E de l’Estat, 100.000 euros s’han assignat a aquest projecte.

Sobre aquest fet, la subdelegada del Govern a la província d’Alacant, Encarna Llinares, durant la seua visita a Pego el passat 29 de març de 2010 per a inaugurar les obres del Pla E 2009, subratllava la importància del projecte indicant que és “molt interessant” perquè és un projecte que “millora la qualitat de vida dels homes i les dones de Pego”. Recordava Llinares en aquell moment que “molts projectes que els ajuntaments estan posant en marxa deurien de ser finançats per la Generalitat Valenciana perquè l’Educació, la Sanitat i les Polítiques Socials, la competència és únicament i exclusiva de la Generalitat Valenciana perquè té les transferències”.

516 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!