A les processons de Setmana Santa «els fidels, confrares, tenen l’oportunitat de donar mostres del seu testimoni de fe amb valentia»

És el que va defensar dissabte de vesprada el pregoner de la Setmana Santa pegolina, que per primera vegada anunciava l’inici de la «gran festivitat dels cristians», des del balcó de l’Ajuntament de Pego. Juan Miguel Lloret Miñana, membre honorífic de la Junta de Germandats de la Setmana Santa de la Diòcesi de València, també va defensar que les processons permeten «traure al carrer les imatges que ens recorden els moments més importants de la passió, mort i resurrecció de Jesús». El pregó va estar precedit per la desfilada de les bandes de cornetes i tambors de la majoria de confraries de Pego.

Dissabte de vesprada va tindre lloc el Pregó de la Setmana Santa Pegolina. Per primera vegada, un pregoner anunciava la “gran festivitat dels cristians” des del balcó de l’Ajuntament de Pego. L’honor va estar per a Juan Miguel Lloret Miñana, membre honorífic de la Junta de Germandats de la Setmana Santa de la Diòcesi de València. Va precedir les paraules de Lloret Miñana la música de les bandes de cornetes i tambors de la majoria de Confraries de la Setmana Santa pegolina.

«Realitzar el pregó de Setmana Santa és un gran honor. És dir públicament que s’acosta la gran Setmana Santa. És una forma de donar a conèixer els valors, hui tan necessaris en la nostra societat. És una manera d’anunciar la gran festivitat de la setmana gran dels cristians, però sobretot, convidar-vos a participar en ella», en la representació de la «passió, la mort i la resurrecció de Jesús», manifestava el primer pregoner de la Setmana Santa pegolina que es dirigia a la gent que va acudir a la plaça de l’Ajuntament des del balcó de la casa consistorial. Ho feia després d’agraïr a les bandes de cornetes i tambors que l’acompanyaren en l’anunci de l’arribada de la Setmana Santa.

Defensava Lloret Miñana la celebració de la Setmana Santa a l’interior de l’església, però sobretot, al carrer. Per a fer-ho assegurava que «és evident que esta gran setmana es pot celebrar sense processons, sense confrares vestits de vesta, sense bandes de cornetes i tambors, sense fer calvaris, ni trobades de verges i natzarés». Front això, defensava el pregoner de la Setmana Santa pegolina que «les processons tenen molta importància en els nostres dies perquè s’aconseguixen dos objectius. D’una banda, traure al carrer les imatges que ens recorden els moments més importants de la passió, mort i resurrecció de Jesús» i, «en segon lloc, els fidels, confrares, tenen l’oportunitat de donar mostres del seu testimoni de fe amb valentia, mostrant la llibertat dels humans a practicar la seua religió».

 

1584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!