La comunitat educativa de Pego, l’Atzúbia i les Valls ja té a punt les II Jornades Socioeducatives de Pego, l’Atzúbia i les Valls

Enguany dedicades a ‘Neurociència, socialització preventiva i convivència escolar’. Seguint la filosofia de la primera edició, de lluitar en conjunt per tal d’eradicar les conductes violentes dels centres escolars pegolins, atzubians i vallers, i donar estratègies de conductes a tota la Comunitat Educativa, enguany per facilitar l’assistència les Jornades es concentren en la vesprada de dijous, 19 d’abril, de 17 a 20.30h. A més, no caldrà fer inscripció prèvia. Les Jornades es desenvoluparan al teatre municipal.

La comunitat educativa de Pego, l’Atzúbia i les Valls continua treballant conjuntament per eradicar la violència als centres educatius de la Mancomunitat. El curs passat eixe treball conjunt va cristal·litzar en les I Jornades Socioeducatives a Pego titulades ‘Violència 0 des dels 0 anys’. Una idea que va eixir al plantejar-se «el seriós problema de violència i assetjament infantil en els centre educatius de les distintes escoles, cada dia més present», recordava l’organització.

Així, la finalitat de les I Jornades era «lluitar conjuntament per tal d’eradicar estes conductes i donar estratègies de conductes a tota la Comunitat Educativa (mestres, famílies i alumnes)». Unes Jornades que van aconseguir unir «tota la Comunitat Educativa, estaments públics i privats, Ajuntaments de Pego, l’Atzúbia i Les Valls, Centre de Salut, el Serveis Psicopedagògic Escolar, per tal de fer front a aquesta situació tots junts i treballar de forma coordinada, utilitzant les mateixes estratègies, en tots els centres educatius», apunta l’organització. El resultat va ser, reconeixen, «un èxit amb una participació massiva superant les 400 inscripcions».

Este curs, seguint la mateixa línia, estan preparant-se les II Jornades Socioeducatives. Enguany dedicades a ‘Neurociència, socialització preventiva i convivència escolar’. Per a preparar esta segona edició, durant el curs escolar s’han reunit representants la comunitat educativa «per a valorar les anteriors jornades, elaborar, de forma conjunta, les estratègies i actuacions a treballar amb l’alumnat des de l’acció tutorial» i també per a «augmentar la participació de les famílies que tan necessària i important és per a dur endavant aquest projecte». Així mateix assenyalen des de l’organització «com d‘important és la subvenció per part de l’Ajuntament de Pego per a dur-les a terme».

D’eixes reunions són fruit les II Jornades Socioeducatives de Pego, l’Atzúbia i les Valls dedicades a ‘Neurociència, socialització preventiva i convivència escolar’. Estes tenen un format diferent a les primeres, ja que es desenvoluparan durant una vesprada, la de dijous 19 d’abril, de 17 a 20.30h. Al teatre municipal. A més, a diferència de les primeres, no cal inscriure’s per a assistir.

Aspectes que intenten apropar les famílies al teatre municipal. I és que reconeixen les escoles, que són les que principalment organitzen estes jornades, que l’objectiu és que les famílies acudisquen perquè docents i equips directius «necessiten de la seua col·laboració i implicació per a poder fer front a la violència que es troba present en els centres escolar de Pego, l’Atzúbia i les Valls». Com no, les jornades també es dirigixen al professorat i a tots i totes els i les professionals que estan en contacte directe amb l’alumnat (pediatres, policies, treballadores socials,…).

Sandra Racionero, directora del departament de psicologia de la Universitat de Loyola d‘Andalusia, serà una de les ponents que parlarà sobreLes emocions i els sentiments de la neurociència en el marc de la socialització preventiva‘. Paco Escolano, orientador educatiu de l’IES Veles e Vents de Gandia, abordarà ‘La inclusió com a element transformador de les relacions d’igualtat’ mostrant els resultats de les actuacions d’èxit que estan duent-se a terme al centre i aportant també la visió de les famílies davant estes actuacions.

 

2031 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!