La Muixeranga de la Marina Alta farà dos figures de 5 alçades demà a Pego

La colla prepara des de fa mesos l’actuació que oferirà demà dins les Trobades d’Escoles en Valencià. El seu objectiu és, com han avançat, traure a plaça algunes de les figures de 5 alçades en les que estan treballant per a una fita singular i única com és la Trobada de Muixerangues d’Algemesí del dissabte 8 de juny, a la que han estat convidats per la Muixeranga d’Algemesí, colla primigènia i bressol d’aquesta tradició.

Aquesta invitació l’han rebuda, afirmen, en reconeixement a la trajectòria, al creixement i consolidació de la colla, un premi a la feina ben feta, i que per a elles i ells és una responsabilitat de portar la millor actuació possible.

En el camí cap a aquesta fita, es van plantejar que no hi havia millor marc per a traure a plaça dues de les figures de cinc alçades que estan preparant, que la Trobada d’Escoles a Pego, poble on van nàixer el 2008, com a Muixeranga de Pego, i tot i que des del 2017 van canviar la denominació a Muixeranga de la Marina Alta per a passar a un àmbit comarcal, Pego és el seu origen. Afirmen que a Pego li devien una Alta de 5, ja que les altres dues ocasions en les que han realitzat muixerangues de 5 alçades, han sigut a Ondara(2018) i a la Fira de Cocentaina (2023).

A la Trobada, demà a les sis i mitja de la vesprada, a la plaça de l’Ajuntament, actuaran més de 100 muixeranguers i muixerangueres amb camisa verda, mostra del bon moment que viu la colla, i a més de les figures de 5 alçades, representaran al llarg de la zona de tallers, un seguit de muixerangues tradicionals de gran complexitat tècnica, i alguna composició inèdita.

Aquesta actuació, suposa l’inici d’una nova etapa per a la Muixeranga de la Marina Alta, pujant de nivell i encaminant-se cap a l’estatus de Colla de 5, establit per la Federació de Muixerangues, on només hi han 3 colles, de les vora 30 existents en l’actualitat.

Aquest serà l’horari i ubicació de la seua actuació:
1- 18:30h Plaça de l’Ajuntament. Alta de 5
2- Plaça del Mayorazgo Cendra. Figueretes.
3- Portal de Sala. L’Enterro.
4- C/Sant Agustí, Casa particular. Torreta, la xicalla i l’alçador entraran pel
balcó.
5- Cantó C/Sant Agusti amb C/ Argentina. Xopera(5 alçades).
6- Ramon y Cajal, casa particular. Torreta, la xicalla i l’alçadora entraran pel
balcó.
7- Cantó C/ Argentina amb C/Ramón y Cajal i C/Sant Antoni de Padua. 5 en un
peu.
8- Cantó C/Ramón y Cajal amb C/Mestre Esteve, Pi de 4 Aixecat per sota.
9- 19:45h. Plà de la Font. “5 de copes”(Composició inèdita). Campanes i
Roscana.
10- Sénia doble. Figura en moviment.



378 Visites
Hola!!