Visita de la Conselleria a la Marjal

El director general de Planificació i Ordenació Territorial, Pedro Grimalt, va visitar ahir la Marjal junt amb els alcaldes de Pego i Oliva, Carmelo Ortolà i Salvador Fuster, respectivament, i el director del parc natural, Vicente Urios, per a conéixer de primera mà les obres executades i els projectes previstos per l’administració autonòmica. La visita forma part d’una ronda iniciada al llarg del mes de juliol per a visitar els 19 parcs naturals del Pais Valencià. En concret, el director va visitar les noves comportes que regulen el cercle hidirc i també va visitar acompanyat de membres de la corporació pegolina les possibles ubicacions del centre de recepció relamat des de fa temps pels diferents col.lectius pegolins. Malgrat la sequera que hi ha a tot el territori valencià, Gimalt va destacar la situació del parc i la gestió que està realitzant-se en ell.

Respecte a les comportes va assenyalar que contribuixen tant a l’eficacia de la zona de màxima protecció com agrícola. Actualment està previst construir un total de cuatre comportes. Grimalt també va assenyalar que durant la visita es coneixiran millor els llocs on al futur es preveu instalar la zona d’acollida del parc en Pego. La proposta final podria presentar-la en la propera reunió de la Junta Rectora l’ajuntament de Pego.

El director territorial va destacar que la pacificació viscuda entre els diferents agents del parc, l’ajuntament i la conselleria durant l’actual mandat ha estat molt positiva i ha contribuït a millorar l’aspecte de l’humedal i també dels agricultors, tot el contrari del que ocurria abans amb el govern dels in dependents. Escoltem a Grimalt.
Per la seua banda, el director del parc natural Vicent Urios va explicar que les mesures iniciades per la conselleria són molt positives per a la cria de especies i també per a l’arròs. A més va especificar les obres que es realitzaran al parc per a poder observar-lo des de diferents edificis d’Oliva i Pego

Malgrat la sequera i les tasques per a collir l’arròs que han baioxat el nivell hidric de la marjal va insistir en que el parc es troba en molt bona situació i inclós han anidat noves especies.
225 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!