Veïns del Palmar diuen que la ubicació de la subestació elèctrica no té informe tècnic

El col•lectiu té el suport de Centre Unificat i del Bloc per al trasllat de la instal•lació. Demanen a l’alcaldessa que no s’escude en l’«interès general» i que escolte els afectats. Els veïns de l’Assagador del Palmar han mostrat la seua indignació des que el passat febrer s’assabentaren per la premsa de la reubicació de la futura subestació elèctrica de la Giralda a terrenys adjacents a les seues propietats. El col•lectiu no comprèn com el Partit Socialista, en el govern local, «s’ha obstinat» a construir la planta amb major potència de Dénia en sòl rústic i no opta per la ubicació en zona industrial o dotacional. Fins al moment, en la ronda de partits polítics que els veïns han iniciat a Dénia ja compten amb el suport de Bloc i Centre Unificat.

Pau Reig, portaveu del Bloc i soci de govern del PSOE, va fer públic el seu suport als veïns i va aclarir, que van votar a favor perquè se’ls va assegurar que existia el consentiment veïnal al gener, que han comprovat que és fals. Ara, els veïns exigeixen a l’alcaldessa socialista, Paqui Viciano, que no s’escude en l’argument del «interès general» i que demostre el document tècnic que avala la nova ubicació. Els veïns van sol•licitar que «al marge de l’interés general» argumentat se’ls donara a conéixer «l’informe tècnic que avala la ubicació de la subestació en una zona de tarongers», va assegurar la seua presidenta, Rosa Salort. La insistència dels afectats va posar al descobert que no hi ha cap informe que aconselle l’actuació, segons les mateixes fonts.

A més, sol•liciten al partit socialista que es remenen altres solucions, escoltant prèviament els veïns. D’esta manera, entenen que en cas contrari se’ls està «discriminant» ja que davant de la negativa d’emplaçar la planta en la Giralda, esta s’ha traslladat fins al Palmar. Així, es van mostrar a favor de dotar a Dénia d’esta infraestructura però donant veu als veïns i atenent les formes.

Els arguments dels veïns del Palmar contraris a esta edificació són l’impacte sobre l’entorn natural i paisatgístic, la falta de consens i la voluntat veïnal, la dispersió de les infraestructures i evitar els assentaments industrials en paisatges agrícoles. Els afectats han portat l’assumpte al Jutjat del Contenciós Administratiu número 3 d’Alacant, argumentant «raons d’igualtat».

El projecte de construcció dels més de 4 quilòmetres de cablejat que unirà la subestació elèctrica del Verger amb la de Dénia va eixir a principis de setmana a exposició pública. També ha sigut aprovat l’estudi realitzat per Iberdrola sobre l’impacte ambiental de les obres de cablejat. En total la línia recorrerà 4.236 metres i afectarà els municipis del Verger, Els Poblets i Dénia. L’actuació que portarà els cables amb una tensió nominal de 132 quilovats, està pressupostada en 4.858.943 euros. Els afectats pel recorregut del línia elèctrica tindran 30 dies per a presentar al•legacions.
258 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!