Xàbia insta a les Corts a evitar l’ampliació del port

La iniciativa pretén evitar de forma definitiva projectes com el de Marina Punta De l’Est. Compromís presentarà la proposta no de llei que ja compta amb el suport de tots els partits xabiencs i de la majoria del poble de Xàbia i els seus visitants. El passat dissabte més de 3000 persones van crear una cadena humana per a reivindicar la protecció del litoral xabienc i valencià, en general. “No al port”, aquesta proclama que es registrava dissabte passat al platja de la Grava ens introdueix en la següent notícia que té com a protagonista el port de Xàbia. L’alcalde de la localitat, el nacionalista Eduardo Monfort, va plantejar ahir la idea de presentar davant les Corts una proposició no de llei que possibilite la modificació del Pla de Ports actual per a evitar la futura ampliació del port de Xàbia, un projecte que pretén dur endavant l’empresa privada Marina Punta de l’Est. L’objectiu d’aquesta ampliació és perllongar el dic de Llevant per a ampliar en 381 el nombre d’amarraments. La proposició no de llei seria presentada a les Corts pels representants del Bloc que estan integrats en el grup Compromís pel País Valencià.

El primer edil va assegurar que esta proposta «estarà més avalada si compta amb el suport de la ciutadania i per això s’està plantejant que es duga a terme una nova arreplegada de signatures perquè esta proposta tinga més força i major pes». Tot i això, Monfort està a l’espera de mantenir al setembre una reunió amb la conselleria, la primera des que es va reiniciar la polèmica el passat 13 de juny.

Dissabte passat el port de Xàbia va ser el protagonista de la jornada a la localitat perquè a la platja de la Grava, principal perjudicada en aquest assumpte va ser l’escenari de la formació d’una cadena humana que va congregar a més de 3000 persones. L’acte s’emmarcava dins les activitats organitzades dins el II Aplec per la Terra que duia endavant el Col•lectiu Arrels de la Marina. La Cadena humana va rebre el suport organitzatiu de la Federació d’Associacions Veïnals i de la Plataforma Cívica en Defensa del Litoral de Xàbia. Un dels representant d’aquesta Plataforma confirmava l’exemple de democràcia participativa i el civisme demostrat durant la cadena.

Amb aquest acte els congregats demostraven el seu malestar més profund al respecte de la intenció d’ampliar el port i les seues conseqüències, és per això que des de la Plataforma Cívica en Defensa del Litoral de Xàbia i la resta d’organitzacions, demanaven els polítics de la conselleria que compliren la seua paraula, donada el 2004.

Des d’Arrels es va recordar que un any després canvien l’escenari de la seua reivindicació tot i estar al mateix poble. Aquest canvi es deu però a un altre problema ambiental que es presenta a la localitat de la Marina Alta i és per tal d’exigir a la Conselleria la protecció del litoral xabienc i més àmpliament del litoral valencià, explicava un dels portaveus del col·lectiu Arrels de la Marina.

Els ciutadans de Xàbia ja es van concentrar en 2004 perquè el conseller d’Infraestructures, José Ramón García Antón, rebutjara l’ampliació del port en 500 atracades. Al desembre del 2005 el mateix conseller es va comprometre a respectar la voluntat del poble en relació amb l’ampliació. Ara queda per veure la reacció de la conselleria a la proposta llançada per l’alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort.


466 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!