Veïns del Girona venen els seus xalets pel mal olor del riu


Els residents denuncien novament que una urbanització de Dénia tira aigua sense depurar al riu. La CHJ es va comprometre a inspeccionar
el mal estat del llit.

Els residents del litoral nord de Dénia i dels Poblets han passat de denunciar la degradació que pateix el llit del riu Girona, a l’altura de l’Almadrava, pels abocaments fecals d’una depuradora a posar en venda els seus xalets. En concret, els veïns de la partida de les Sorts de la Mar no poden aguantar «ni un dia més» les males olors i la proliferació de mosquits que pateixen des que una depuradora d’una urbanització pròxima, que està en el terme de Dénia evacua les aigües residuals al riu.


El problema no és nou. Els veïns han denunciat moltes vegades i des de fa anys que la depuradora no funciona o funciona malament i embruta les aigües del llit a més de provocar problemes d’insalubritat. No obstant, «ningú fa res» i, per aquest motiu, «hem arribat a tal desesperació que estem pensant a vendre la casa després de 30 anys vivint ací», segons una resident.

Els residents estan remenant la possibilitat de traure cartells de protesta a la carretera si les seues reivindicacions no arriben a bon port. Al respecte van assenyalar que «Quan arriba l’estiu és impossible viure en la zonaí perquè arriben els turistes i els abocaments es multipliquen».

Fa aproximadament un mes els dos consistoris que comparteixen el riu Girona, Dénia i Els Poblets van enviar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) un informe amb fotografies de la degradació que pateix el paratge a causa de l’abocament d’aigües fecals de la depuradora. la CHJ va anunciar que enviaria un inspector mediambiental per a estudiar la situació de degradació. No obstant, de moment no s’ha rebut cap resposta des de el citat organisme.


667 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!