Energia solar a la Xara


L´Ajuntament de La Xara ha posat en marxa una iniciativa mediambiental pionera a la comarca, pel que respecta a les administracions. 14 plaques solars, han estat instal•lades a la teulada del consistori per produir la seua pròpia electricitat, d’una manera neta i renovable.

Les Trobades d´Escoles en Valencià que es van celebrar el dissabte passat a la localitat van ser l’excusa perfecta per a accelerar el procés d’instal•lació i poder mostrar als xiquets i xiquetes que van acudir al poble un exemple pràctic de sostenibilitat amb el medi, un dels eixos centrals del lema de les Trobades.

El projecte compta amb la tutela de l´Estat, el que permet aconseguir una subvenció per a amortitzar part de la inversió. Les plaques tenen una garantia de 18 anys i en principi es podria amortitzar la inversió inicial en 10 anys de producció elèctrica.

Des de l´Ajuntament de La Xara veuen la iniciativa com una llavor didàctica i exemplificadora, que pot servir per conscienciar la resta de la població. Però el projecte no s’ha pensat amb una finalitat economicista, sinó per potenciar una energia renovable, com és la solar, tant abundant a la nostra comarca.


739 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!