Una cara arrodonida amb màscara roja anunciarà el Carnestoltes 2011

Les formes suaus i arrodonides de José Antonio Garcia Mut van tornar a captivar el jurat del Concurs de Cartells de Carnestoltes per a l’any que ve. Sis cartells van superar la primera preselecció del jurat. El guanyador rebrà 500 euros en metàl•lic com a premi. Els finalistes han estat Fernando Ricardo Flores Gómez i Iñaki Fernández Iturmendi.
En l’Informatiu de divendres passat dèiem a corre-cuita, com a notícia d’última hora el nom del guanyador del cartell de Carnestoltes 2011, José Antonio Garcia. Un autor aficionat que ha aconseguit, tres voltes, convèncer el jurat del Concurs. I dos d’aquestos anys consecutius, ja que l’any passat, en 2010, José Antonio Garcia també aconseguia este guardó.

Així, el treball sota el lema ‘Barroc’ de José Antonio Garcia, s’alçava amb el primer premi de la XIX edició del concurs de cartells anunciadors dels carnestoltes de Pego. Així ho decidia el jurat, després d’examinar les 32 obres que concorrien al certamen.

El jurat va estar compost per la regidor de Cultura, Elvira Ciurana; l’edil d’Obres i Serveis, José Pascual García; el tècnic de Cultura, Rafael Ruiz; i Àngel Portes, expresident de la Junta Central de Moros i Cristians.

La resolució es va produir després de l’elecció de sis cartells finalistes. Després d’això, els membres del jurat van realitzar una votació personal de cada una de les sis peces triades.

El cartell de García, realitzat en colors negre, blanc i roig, presenta en la seua part superior dreta, el perfil d’una dona amb antifaç. En zona inferior, es pot llegir la llegenda que havien d’incloure tots els treballs presentats a concurs: “Carnestoltes de Pego 2011. 5 i 12 de març. Regidoria de Cultura i Regidoria de Festes. M.I. Ajuntament de Pego”. El jurat assegura que l’obra no tenia cap tret que donara una pista que l’autoria del cartell era la mateixa que el de l’any passat. No obstant, una vegada sabut el nom del guanyador se li poden atribuir les formes arrodonides i suaus, un tant boterianes d’ambdos cartells. Aquest, no obstant, més centrat en la festa gran de Carnestoltes, ja que recordem que el cartell de 2010 tenia com a tema principal la Baixada del Bullent en commemoració als seus 25 anys.

El guanyador rebrà 500 euros en metàl•lic com a premi. Tots els cartells estaran exposats al públic a partir del 15 de febrer en una mostra que albergarà la Casa de Cultura pegolina com a preàmbul a la celebració dels Carnestoltes.

Els finalistes del concurs han estat Fernando Ricardo Flores Gómez i Iñaki Fernández Iturmendi.
522 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!